Poravasarat ovat totutusti olleet painavia ja kömpelöitä käsitellä, ja pienemmissä tehtävissä niiden käyttö on tuntunut liioittelulta. Tilanne on kuitenkin muuttunut, ja Milwaukeen M12 CH -poravasara on tästä mainio esimerkki, sillä 1,9 kilon painoista laitetta on todella helppo käsitellä eikä järeydestä ole silti tarvinnut tinkiä.

Laite toimii parhaiten 6–10 mm:n poralla, ja sitä voi kuormittaa korkeintaan 13 mm:n poralla. Se on siis kehitetty erityisesti rakennustyömaiden pienehköihin asennustehtäviin. Näissä töissä laite onkin omiaan – kerta toisensa jälkeen. Haastoimme poravasaran poraamalla 8 mm:n vasaraporalla 50 mm syviä reikiä graniittikiveen. 20 porauksen ja yhtä monen minuutin jälkeen laitteen 4,0 Ah:n akussa oli yhä puolet tehosta jäljellä.

TESTASIMME: Poravasara testi

Hiiliharjaton, kompakti moottori

Latauksen määrä on helppo lukea neliportaiselta valodiodiasteikolta. Latausaika on 80 minuuttia, ja mukana tulevien kahden akun ansiosta töitä joutuu hyvin harvoin keskeyttämään lataustarpeen takia.

Lisäksi laitteen hiiliharjaton moottori mahtuu pieneen tilaan, ja samalla akkujen teho ja momentti ovat suuremmat kuin jos laitteen moottori olisi malliltaan perinteinen.

Poranvaihto on helppoa SDS-istukan ansiosta, ja LED-valo valaisee hyvin porauskohdan. Kahva on iso, tilava ja pehmeäksi päällystetty. Vaihto vasaraporauksesta tavalliseen käy sukkelaan kierrettävästä kiekosta, jossa on selkeät säätömerkinnät.

Milwaukee M12 CH toimitetaan tukevassa salkussa pikalaturin ja kahden 12 V:n ja 4,0 Ah:n akun kanssa noin 420 euron hintaan. Lisäksi on kätevää, että akkuja voi käyttää myös noin 50 muussa Milwaukeen 12 V:n työkalussa.

LUE LISÄÄ: Piikkauskone sopii raskaaseen työhön

MILWAUKEE M12 CH -PORAVASARA

5/5

Kompakti ja tehokas pieni poravasara saa meiltä kaikki viisi tähteä, sillä laite on täysin omaa luokkaansa esimerkiksi betonikiinnityksissä.

Hinta: 420 euroa.

+

Kevyt ja helppo käsitellä. Hyvä lataustilan merkkivalo. LED-valo. Helppo vaihtaa poraukseen jossa ei ole vasaratoimintoa.

÷

Vasemmalle kädelle ei ole oikein hyvää paikkaa silloin, kun laitteen käyttö vaatisi molempia käsiä.