Testasimme koneiden kestävyyden poraamalla 40 millin lattaterällä MDF-levyyn 66 milliä syvän reiän.

Testasimme koneiden kestävyyden poraamalla 40 millin lattaterällä MDF-levyyn 66 milliä syvän reiän.

Tämä testi on vuodelta 2019 - katso uusin testi täältä: Testissä 18 V porakone-ruuvinvääntimet

Nykyaikaisissa 18 voltin porakone-ruuvinvääntimissä on paljon käteviä toimintoja ja hyviä yksityiskohtia. Ne ovat keveitä, niissä on hyvä ergonomia ja voimaa vaikka muille jakaa.

Lisäksi koneissa on paljon vastinetta rahoille. Tämän testin kallein kone maksoi 350 euroa akun ja laturin kanssa, mutta jo 200 eurolla saa todella hyvän koneen, akun ja laturin.

Koko paketti 350 eurolla

Pyysimme työkalunvalmistajia osallistumaan testiin parhaalla sarjallaan. Asetimme hintakaton ja vaadimme, että sarjaan kuuluu ruuvinväännin, laturi ja vähintään yksi akku.

Jotkut valmistajat valitsivat huippukoneen ja kaksi halpaa akkua, yksi yhden kalliin huippuakun. Muut tekivät kuten testivoittaja ja valitsivat sarjan, jossa on kaksi isoa akkua, paljon ampeeritunteja ja hieman halvempi kone.

Näin testasimme porakone-ruuvinvääntimet

Testasimme koneiden voimat ruuvaamalla niillä viisi isoa karmiruuvia painekyllästettyyn tolppaan. Samalla otimme aikaa suorituksesta.

Kestävyys testattiin poraamalla niin kauan, että akuista loppui virta. Tyhjensimme molemmat akut, jos koneen mukana tuli kaksi akkua.

Ruuvinväännintä käytetään eniten tavallisten ruuvien kanssa. Mittasimme, kuinka nopeasti koneet väänsivät pohjaan kymmenen tavallista lastulevyruuvia.

Arvioimme koneiden käyttötuntumaa koko testin ajan. Otimme arvioinnissa huomioon tasapainon ja nappien sijainnin kaltaiset asiat.

Riippumaton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat koneet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä porakone-ruuvinvääntimet

BOSCH ADVANCEDDRILL 18
BOSCH GSR 18V-60 C
DEWALT DCD708S2T
AEG BSB18C2BL
RYOBI R18PD7-220B
METABO BS 18 LT BL
MAKITA DDF484RTJ

LATAA JUTTU ja lue, mikä porakone-ruuvinväännin voitti testin.