Tämä testi on vuodelta 2015 - katso uusin testi täältä:

Tämä testi on vuodelta 2015 - katso uusin testi täältä:

Testissa 18 V:n porakoneetruuvinvaantimet

Keskityimme testissä suosittuihin 18 V:n kohtuuhintaisiin pora-/ruuvikoneisiin. Ne muistuttavat hämmästyttävän paljon rakennuksilla käytettäviä ammattilaislaitteita. Testaamamme 12 laitetta olivat ulkonäöltään hyvin yhdenmukaisia, joten yritimme selvittää, onko niissä todellisia eroja. Halusimme löytää hyviä ja tehokkaita laitteita, jotka istuvat mukavasti käteen ja joita on helppo käyttää. Onnistuimme tehtävässä, kuten huomaat seuraavat sivut lukemalla. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta laitteiden hinnat jäivät alle 200 €:n, mikä on mielestämme kohtuuhinta yhdestä nykyään eniten käytetyistä ja suosituimmista työkaluista.

Useimmat hinnat sisältävät laturin ja kaksi akkua. Laitteita löytää myös tarjouksista, mutta tarkista tällöin, että voit ostaa laitteeseen ylimääräisen akun/akkuja ja pikalaturin, sillä juuri näistä tarvikkeista valmistajat usein säästävät tarjoustuotteissaan. Kokeile laitetta liikkeessä, niin tiedät, sopiiko se sinulle.

TESTATUT LAITTEET

? HITACHI DS 18 DJL ? MAKITA DDF 456 RYJ ? DEWALT DCD 771 C2 ? BOSCH PSR 18 LI-2 ? METABO BS 18 QUICK ? AEG BS18 G2 LI-152C ? SKIL MASTERS 2899 MA ? RYOBI RCD 18022L ? STANLEY FATMAX FMC 600 D2 ? BLACK+DECKER ASD 184 KB AUTOSENSE ? WORX WX 166.3 ? FORD FE 54 NIMH 2B-2S

Millainen on hyvä porakone/ruuvinväännin

  • Akku pitää voida asentaa ja irrottaa helposti, ja jostakin kohdasta pitää voida lukea, kuinka paljon virtaa akussa on jäljellä. Laitteeseen pitää voida ostaa uusi akku, kun vanhat eivät enää ole toimintakelpoisia.
  • Kahvan pitää sopia hyvin käteen. Sen pitää olla päällystetty liukumattomaksi ja pehmeäksi otekohdasta. Tarkista myös tasapaino. Jos se on huono, ranteet ja kyynärvarret kipeytyvät hyvin nopeasti.
  • Käynnistys/sammutuskytkimen pitää sijaita niin, että siihen pääsee helposti etusormella käsiksi, ja sen pitää olla herkkätoiminen, koska sitä käytetään useimmissa laitteissa myös nopeuden säätöön.
  • Suunnanvaihtimen (eteen- ja taaksepäin) pitää olla helppokäyttöinen. Vipu, jota työnnetään sivusuunnassa peukalolla, on helpoin tapa
  • Vaihde. Useimmissa ruuvikoneissa on kaksi vaihdetta, joista pienempi on tarkoitettu isoille ruuveille kovaan materiaaliin ja isompi poraamiseen suurella nopeudella.
  • Momentins voi yleensä säätää 15– 20 portaisesti. Tarkista säädön helppous myös hansikkaat kädessä. Ja jos vain voit, kokeile momentteja jo liikkeessä ruuvaamalla puukappaleeseen.
  • Itsekiristyvä poraistukka nopeuttaa porien ja ruuvikärkien vaihtoa merkittävästi. Se ei kuitenkaan kiristy itsestään, vaan istukasta on pidettävä kiinni samalla kun painaa käynnistys/pysäytyskytkintä. Tarkista, onko istukasta mukava pitää kiinni, kun sitä kiristää, ja pitääkö istukka otteensa porista ja kärjenpitimistä
  • LED-valo. Hyvä työkohteen valo on tarpeen. Kun kokeilet laitetta liikkeessä, kokeile sitä pora ja ruuvikärki istukkaan asennettuna. Valaiseeko lamppu niin kuin pitää vai varjostaako poraistukka porauskohtaa?