Kärjen vaihtoa varten pistoolista otetaan latausote vetämällä kahvaa itseä kohti.

Kärjen vaihtoa varten pistoolista otetaan latausote vetämällä kahvaa itseä kohti.

Pieniä kotikorjauksia säännöllisesti tekevät tietävät, miten usein ruuvinvääntimessa on väärä kärki tehtävää varten. Yhtäkkiä ruuvattavana ei enää olekaan ristipääruuveja, vaan torx-ruuveja, ja tällöin pitäisi löytää torx-kärki – mihin se tulikaan laitettua...?

Rullamakasiinilla varustettu ruuvinväännin

Yleensä pari tärkeintä kärkeä työnnetään valmiiksi taskuun, ja usein niitä joutuu kaivamaan myös työkalupakista, jos työ yllättäen vaatiikin erilaisen kärjen. Worx SD-ruuvinväännin on revolverimaisesti toimiva laite, jossa on rullamakasiini 6 ruuvikärjelle. Laitteessa on kätevä kärki-istukka, johon voi ladata uuden kärjen, tai vaihtaa kärjen toisenlaiseen pistoolin lataamista muistuttavalla otteella.

Kärkimakasiinin hienous on ylikorostettua

Kokeilin Worxin ruuvinväännintä vaatekaapin kokoamiseen, ja laite tuntui heti alkuun erinomaiselta ruuvinvääntimeltä. Kärkimakasiinin hienoutta korostetaan kuitenkin hieman liikaa, sillä siitä ei heti näe, mikä kärki sijaitsee missäkin kohtaa rullaa. Jouduin ottamaan 4–5 latausotetta, ennen kuin osuin oikeaan kärkeen, joten olisin yhtä hyvin voinut etsiä kärkiä taskustani.

Aivan liian pitkä latausaika

Pieni ruuvinväännin istuu käteen hyvin ja vaikuttaa tukevalta, mutta lyhyet kärjet ovat käytännössä hankalia. Viiden tunnin latausaika puolestaan on täysin käsittämätön, sillä akkua ei voi irrottaa laitteesta, vaan koko laite on asetettava lataukseen. Näin jouduin pitämään kesken urakkaani pitkän tauon.

WORX SD -RUUVINVÄÄNNIN

3/5

Rulla ja latausote toimivat hyvin, ja opin nopeasti kärkien vaihdon. Lyhyillä kärjillä oli kuitenkin hankala päästä kohteeseen kiinni, jos ei pystynyt ruuvaamaan suoraan ruuviin. Lataus tuntui kestävän ikuisuuden.

Hinta: Noin 30 € verkkokaupassa sisältäen akun ja laturin.

+

Pieni ja kätevä.

÷

Lyhyet kärjet. Pitkä latausaika.