Tutustuimme vuoden 2015 akkutoimisiin porakone-ruuvinvääntimiin. Esittelemme tässä vuoden parhaat löydöt.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testissa 18 V:n porakoneetruuvinvaantimet

Bosch IXO

Bosch IXOMyyntiluvut kertovat kaiken. Bosch Ixoa on myyty yli 14 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Laitteen viidennen version voi ladata USB-kaapelilla ja kahdesta LED-valosta voi valita mieleisensä.

Hinta: noin 40 € - www.bosch.fi

Skil Master 2899 MA

Skil Master 2899 MASkilin kestävä ja tehokas laite valittiin vuoden suurtestissä hyväksi ostokseksi.

Laite ruuvaa/poraa jopa 65 Nm:n vääntömomentilla. Nikkarille laite tarjoaa melko mukavaan hintaan lähes ammattilaislaatua.

Hinta noin 190 € www.skilmasters.com

Spit 218 Lithium Speed 55

Spit 218 Lithium Speed 55Hyvästä kipsilevyruuvinvääntimestä on iso apu, kun on kiinnitettävä lukuisia kipsilevyjä. Nyt laitteen saa myös akkuversiona.

Spitin uusin malli painaa vain 2 kg, toimii 18 V:n (4,2 Ah) akulla, ja siihen sopivat sekä nauha- että irtoruuvit.

Hinta noin 650 € www.spit.fi

Black+Decker ASD18

Black+Decker ASD18

Black+Deckerin uusin porakone-ruuvinväännin erottuu kilpailijoistaan erinomaisen ”autosense” -toimintonsa ansiosta. Momentin asteittaiseen säätöön tarkoitettu tuttu säätökiekko on poistettu, ja sen tilalla on automaattinen toiminto, joka pysäyttää laitteen esimerkiksi silloin, kun ruuvinkanta osuu alustaan ja vastus kasvaa.

Tekniikka toimi testissämme pitkälti moitteitta pieniä ja isoja ruuveja ruuvattaessa. Jos uusi ruuvi ei heti uppoa sopivaan syvyyteen, voit pitää käynnistyspainikkeen painettuna, niin laite lisäkiristää ruuvia vielä 1/4 kierrosta kerrallaan.

Hinta noin 150 € www.blackanddecker.fi

Bosch GSR18 V-EC FC2

Bosch GSR18 V-EC FC2Boschin uusi porakone-ruuvinväänninjärjestelmä on nimetty FlexiClickiksi. Järjestelmään sisältyy neljä erilaista työstöpäätä, esimerkiksi täysin ainutlaatuinen poravasarapää.

Poravasarapää muuttaa laitteen SDS-Plus -poravasaraksi, jolla on peräti 1 joulen iskuvoima.

Hinta noin 680 € www.bosch.fi

Milwaukee M12 CH

Milwaukee M12 CHVain muutama vuosi sitten poravasarat olivat isoja ja raskaita, mutta nyt ne voivat olla jopa alle kilon painoisia ja toimia 12 V:n akulla, kuten tämä erinomainen, kompakti ja todella tehokas Milwaukeen laite.

Kokeilimme sitä testissämme poraamalla 8 mm:n vasaraporalla 5 cm syviä reikiä graniittikiveen. 20 minuuttia kestäneen 20 porauksen rupeaman jälkeen 4,0 Ah:n isossa akussa oli yhä puolet virrasta jäljellä.

Hinta noin 400 € www.Milwaukeetool.fi

Stanley Fatmax FMC010LB

Stanley Fatmax FMCO10LBStanley Fatmax tunnetaan edullisista käsityökaluistaan, mutta yritys on viime vuosina esitellyt myös erinomaisia, hinnoiltaan kilpailukykyisiä akkutyökaluja.

Pieni mutta tehokas 10,8 voltin porakone-ruuvinväännin on tästä hyvä esimerkki. 19 cm lyhyen laitteen momenttivääntö on peräti 27 Nm. Porapatruunaan sopivat 10 mm:n porat, ja laitteessa on kaksi nopeutta aina 1 200 kierrokseen/min asti. Puuhun voi porata 25 mm:n poralla.

Hinta noin 170 € www.stanleyworks.fi

Oletko tilaaja? Katso tästä vuoden työkalut

Lehden tilaajana voit hakea kaikki vuoden parhaiden työkalujen tiedot saman tien – lahjalista on hetkessä valmis!

Jos et ole lehden tilaaja, korjaat asian nopeasti täällä vain 2,90 eurolla. Saat heti tilaajanumeron, jonka avulla voit päivittää käyttäjäprofiilisi ja saat käyttöösi Tee Itsen KOKO materiaalin.

Yksi akku – monta mahdollisuutta

Yhden akun idea eli mahdollisuus käyttää yhtä ja samaa akkua erilaisissa saman volttiluokan laitteissa, on jo käytäntö.Kaikilla johtavilla työkaluvalmistajilla on tuotesarjoja, joissa sama akku sopii kaikkiin laitteisiin. Tästä on etua sekä kuluttajille että valmistajille. Valmistajat saavat yhden akun käytännöllä varmemman asiakaskunnan, sillä kuluttajilla on taipumus suosia tiettyä tuotemerkkiä, jos siihen löytyy varastosta jo entuudestaan hyväkuntoinen akku. Meille kuluttajille on eduksi, että laite myydään ns. runkoversiona ilman akkua, sillä akku on laitteen kallein osa. Lisäksi rahalle saa takuulla enemmän vastinetta kuin muutama vuosi sitten. Akkujen kehitystä leimaa tiukka kilpailu ja viime vuonna hankittu 18 V:n/ 1,5 Ah:n tuntuu jo kesyltä ja vanhanaikaiselta. Tämä onkin sitten jo toinen juttu.