Multicutter

Multicutteri oli vuosia vain ammattilaisten työkalu. Nyt niitä myydään joka kaupassa.

1. LATTIATYÖT

Ovilistojen alapäät voivat olla tiellä uuden parketti- tai laminaattilattian asentamisessa. Lopputulos näyttää siistiltä, jos laminaatti menee listojen alle. Multicutteri ratkaisee ongelman paremmin kuin mikään muu työkalu. Listat voi lyhentää myös selkäsahalla, mutta lattialla makaaminen ja sahaaminen on vaikeaa. Selkäsaha saattaa myös raapaista ruman naarmun seinään tai lattiaan.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi - Monitoimityökalulla

Multicutteri sahaa listaan laminaatin mentävän tilan.

Multicutteri sahaa listaan laminaatin mentävän tilan.

2. PANEELIT JA LISTAT

Jalkalistasta voi joutua poistamaan pienen palasen pistorasian asentamiseksi. Myös kattolistoja on joskus pakko sahata lyhemmiksi hyllyn tieltä. Listat voivat naarmuttaa tapettia ja maalia, jos ne pitää käyttää pois paikaltaan. Listoihin voi tehdä kolot taltalla, mutta iskut saattavat irrottaa laastin seinästä. Multicutteri ja HCS- tai BIM-upotussahanterä katkaisevat listat täsmälleen oikeista paikoista ilman ongelmia.

Terä sahaa tarkasti, eikä sahausjälkeä tarvitse paikata.

Terä sahaa tarkasti, eikä sahausjälkeä tarvitse paikata.

3. HIO

Multicutteria ei ole tarkoitettu isojen alojen hiomiseen, mutta se on oivallinen lisä verstaan hiomakonevalikoimaan. Pieni hiomalaikka sopii ahtaisiin paikkoihin.

4. PUUKATOT

Mitä työkalua käyttäisit tähän? Sahalle ei ole tilaa, ja talttaa on vaikea käyttää vinon katon alla. Monitoimityökalu ja upotussahanterä tekevät täydellistä jälkeä salamannopeasti. Ja mikä parasta, ilman vahinkoja.

Terä katkaisee listan, vaikka katto on hieman kalteva.

Terä katkaisee listan, vaikka katto on hieman kalteva.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Porakone-ruuvinväännin VAIN 14,90 eurolla

Juuri nyt saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja väkivahvan 10,8 voltin porakone-ruuvinvääntimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Katso tarjous täältä: 2 numeroa Tee Itse -lehteä + 10,8 voltin porakone-ruuvinväännin!

Täältä voit katsoa videon NOVAPLUS-porakone-ruuvinvääntimestä:

5. KIPSILEVYT

Kipsilevyistä tehdyn väliseinän voi periaatteessa sahata auki pistosahalla. Ongelma on, että seinän sisällä on helposti rikkoutuvia putkia ja sähköjohtoja. Multicutterilla levyyn voi sahata juuri sopivan viillon. Syvyyden voi säätää niin tarkasti, ettei edes höyrynsulkumuovi mene rikki. Tässä seinään haluttiin asentaa tuuletusventtiili, mutta seinän sisällä olevista rakenteista ei ollut tietoa. Ongelma oli helppo ratkaista multicutterilla ilman vaurioita.

BIM-segmenttisahanterän leikkaussyvyyttä voi säätää.

BIM-segmenttisahanterän leikkaussyvyyttä voi säätää.

6. KAAVI

Pieni kaavin poistaa myös lujasti kiinni tarttuneet liima- ja maaliroiskeet.

7. METALLIPUTKET

Puulle ja metallille tarkoitettu BIMupotussahanterä katkaisee pehmeän kupariputken helposti. Terä on kaareva, joten sen saa aivan kiinni seinään. Se ei olisi mahdollista tavallisella terällä.

Tällaisissa tilanteissa multicutteri on ylivoimainen.

Tällaisissa tilanteissa multicutteri on ylivoimainen.

8. LAATAN VAIHTAMINEN

Jos haluat poistaa laatan esimerkiksi pistorasian tieltä tai siksi, että laatta on haljennut, työ pitää aloittaa sauman poistamisella. Vasaralla ja meisselillä voi tulla pahaa jälkeä. Sauman poistaminen onnistuu helposti multicutterilla ja pienellä Karbidi– RIFF-segmenttiterällä. Terä poistaa sauman varovasti ja varmasti, eikä se vahingoita vieressä olevia laattoja.

Karbidi-RIFFhiomalaikka poistaa lopun laattalaastin.

Karbidi-RIFFhiomalaikka poistaa lopun laattalaastin.

Lataa koko juttu ja katso, kuinka paljon erilaisia teriä multicutteriin voi liittää.