Monitoimityökalu testi

Monitoimityökalu testi: Sahaa, hio, kaavi ja leikkaa. Monitoimityökalu tekee kaikki työt ilman ongelmia.

Tämä testi on vuodelta 2018 - katso uusin testi täältä: Testi - Monitoimityökalut

Oletko joskus yrittänyt tehdä puuhun siistiä koloa taltalla ja vasaralla? Jos olet, tiedät, ettei se ole helppoa. Monitoimityökalulla kolon tekeminen sujuu leikiten. Multicutteri on erinomainen työkalu myös laattasaumojen poistamiseen. Oikeilla terillä monitoimityökalu pystyy melkein mihin tahansa.

Testasimme seitsemän verkkovirralla toimivaa konetta. Halvimmat mallit maksavat reilut sata eruroa. Testivoittaja on keskiarvoa kalliimpi, mutta se teki kaikki sahaus- ja hiomistyöt ylivoimaiseen tyyliin.

Kaikkien koneiden mukana tuli hyvä valikoima erilaisia teriä ja tarvikkeita, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Terien vaihtamisen pitäisi olla helppoa ja nopeaa, mutta valitettavasti joidenkin koneiden lukitusmekanismi oli aivan liian tiukka.

Työvalosta on paljon hyötyä, mutta sellainen oli vain kahdessa koneessa.

Monitoimityökalu testi: Näin monitoimityökalut testattiin

Tutkimme tarkasti koneiden yleisen laadun. Arvioimme, vaikuttavatko koneet tarpeeksi kestäviltä ja sopivatko ne kovaan työhön.

Sahasimme, hiomme ja leikkasimme koneilla erilaisia materiaaleja kuten 21 milliä paksua vaneria. Sahasimme jokaisella koneella samalla tavalla ja arvioimme tulokset.

Tarvikkeiden vaihtamisen ja hiomapaperin kiinnittämisen pitää olla helppoa.

Koneiden ergonomia, melutaso ja voimakkuus arvioitiin. Koneen käsittelyn pitää olla helppoa, eikä se saa täristä liikaa. Monitoimityökalua pitää voida käyttää helposti myös ahtaissa paikoissa.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään monitoimityökalua 5 minuutissa

Testasimme nämä 7 monitoimityökalua

  • MAKITA TM3010CJ
  • DEWALT DWE315
  • EINHELL TE-MG 300 EQ
  • BOSCH PMF 350 CES
  • BLACK+DECKER MT300KA
  • STANLEY FME650K
  • FEIN FMM 350 QSL TOP

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä kone nousi jättitestin voittajaksi.

MONITOIMITYÖKALUN TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT
TUKIKAHVA: Koneeseen kiinnitettävä lisäkahva helpottaa pikkutarkkaa työskentelyä huomattavasti. Vain yhdessä testikoneessa oli tukikahva.
TYÖVALO: Jos koneessa on työvalo, sen pitää olla niin voimakas, että se valaisee työskentelyalueen.
TARVIKKEIDEN VAIHTAMINEN: Kun erilaisia teriä ja muita tarvikkeita on paljon, niiden vaihtamisen pitää olla helppoa. Se on tärkeää esimerkiksi tikapuilla, kun terä pitää vaihtaa nopeasti toiseen kesken työn.
ERGONOMIA: Koneen tasapainon pitää olla kunnossa. Työkalu ei saa olla liian raskas, jotta sillä voi työskennellä pitkiä aikoja kerrallaan. Otekohdissa pitäisi olla luistamattomat kumipinnoitteet.
SÄÄDETTÄVÄ NOPEUS: Useimpien multicutterien nopeutta säädellään koneen keulassa olevasta pyörästä. Säädettävä nopeus helpottaa työskentelyä. Joidenkin mallien nopeussäädin on starttinapissa. On makuasia, kumpi tuntuu paremmalta.
JOHDON PITUUS: Johdon on oltava vähintään kolmimetrinen, sillä jatkojohdosta on harmia etenkin tikapuilla. 4–5 metriä pitkän johdon kanssa on hyvä työskennellä. Johdon pitäisi olla pehmeä ja joustava.
TARVIKKEET: Koneen mukana pitää tulla vähintään yksi segmenttisahanterä, upotusterä, hiomalevy ja hiomapohja. Siten monitoimityökalua voi käyttää myös kärkihiomakoneena.