Akku:

Akku:

12 V - 2,5 Ah Kierroksia/min: 11 - 18 000 Iskun leveys/korkeus: 1,6 Paino: 1,5 kg

Panin Feinin uuden monitoimityökalun heti tositoimiin ja tein sillä reikiä paksuun, 28-milliseen levyyn. Kone sahasi hetkessä pitkän rivin halkaisijaltaan 10-senttisiä reikiä ja suoriutui tehtävästä kaikin puolin mainiosti. Monitoimityökalun toiminta perustuu pieneen, terää liikuttavaan värähtelyyn. Fein on kehittänyt koneisiinsa tärinänvaimennusjärjestelmän, jonka ansiosta värähtely ei välity käsiin. Tuskin huomasin, että kone oli päällä!

Fein lunastaa odotukset

Fein on monitoimityökalun alkuperäinen keksijä ja kehittäjä. Värähtelyyn perustuva tekniikka oli aikoinaan mullistava, ja se toimii edelleen. Uutuusmallin terä värähtää 11 000–18 000 kertaa minuutissa. Liikkeet ovat pieniä mutta uskomattoman tehokkaita.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään monitoimityökalua 5 minuutissa

Hieman paremmat päällysteet, kiitos

Kone hioo, kaapii tai sahaa erilaisilla lisävarusteilla ja terillä.

Koneen moottori on sijoitettu kahvaan. Käsi yltää hyvin koneen ympäri, eikä se ole liian raskas. Kumipäällyste on valitettavasti liian pieni, joten kone lipsuu käsissä. Käynnistys- ja sammutusnappi on sijoitettu hyvin, ja sitä on helppo käyttää. Nopeutta säädetään pienestä pyörästä.

Akku ansaitsee erityismaininnan. Akussa on neljäportainen lataustilaa osoittava merkkivalo, ja sen vaihtaminen on helppoa. Quick In -teränvaihtojärjestämä toimii hienosti, eikä sen käyttämiseen tarvita työkaluja.

LUE LISÄÄ: 8 monitoimityökalua testissä

FEIN MONITOIMITYÖKALU MULTITALENT AFMT 12Q

5 stars

Legendaarinen kone omassa luokassaan. Terät kiinnittyvät todella lujasti, ja niiden vaihtaminen on nopeaa. Kone on vahva, ja sillä on helppo sahata paksuja levyjä. Kahvat kaipaisivat lisää pitoa. Siitä huolimatta viisi tähteä.

Hinta: 299 euroa. Sisältää kaksi 2,5 ampeeritunnin akkua, laturin, salkun, hiomalevyn, 12 hiomapaperia ja 29 mm sahanterän.

+Kätevä ja sopivan voimakas.
- Kahva on hieman liukas.