Valitettavasti markkinoilla on monia laservesivaakoja, jotka eivät täytä yksinkertaisimpiakaan tarkkuusvaatimuksia. Tämä laservesivaaka on kuitenkin markkinoiden laadukkaimpia, mutta se myös maksaa 250 ja 300 euron väliltä.

Se soveltuu erityisesti suurten tilojen laatoittamiseen, jossa tarkkuus on aivan ratkaiseva tekijä.Muurari testaa vesivaakaa asettamalla kokeeksi muutamia laattoja. Kaksi laserviivaa on asetettu suoraan kulmaan, ja lasersäteet näkyvät aivan selvästi. Muurarin on helppo seurata viivaa, kun hän asettelee laattoja. Samalla laatat tulevat aivan varmasti suoraan kulmaan. Laservesivaa’assa on myös punainen peili, jota voi käyttää muun muassa laatoituksen lisätarkistukseen.

LUE LISÄÄ: Testi: Linjalaser

On nimittäin vaikea pitää saumanleveys yhtä suurena kaikkien laattojen välillä. Ja jos se vaihtelee, laatat voivat mennä vinoon. Sen voi estää laserin ja peilin avulla. Nyt mitataan aluksi aseteltujen viiden laatan kokonaispituus. Se on 76,5 cm. Mitta merkitään nyt toiselle puolelle peilin avulla. Ensimmäinen merkintä tulee siihen kohtaan, missä lasersäde osuu peilin keskelle.

LUE LISÄÄ: Vatupassi

Sitten merkitetään 76,5 senttimetrin etäisyys ja peili asetetaan paikalleen.Sitten laseria siirretään niin että se tulee viidennen laatan kohdalle. Nyt lasersäteen pitäisi osua keskelle peiliä – ja se osuu. Nyt viimeiset laatat voi asettaa kaikessa rauhassa niin että sekä laatat että saumat tulevat tarkasti oikeaan paikkaan. Suoran kulman lisäksi laserin voi säätää myös 67,5, 22,5 ja 45 asteen kulmiin. Sen pohjalevy on ruostumatonta terästä, minkä ansiosta sen voi asettaa märkään kiinnityslaastiin ja se on helppo puhdistaa jälkeenpäin.