Hämmästyttävän tarkka laseretäisyysmittari

Boschin uusi laseretäisyysmittari on helppokäyttöinen ja luotettava.

Yhdellä painalluksella saat Boschin uudesta laseretäisyysmittarista sekunnissa tarkat mitat.

Boschin uusi PLR 30 -mittalaite on suunniteltu mittaamaan kahden kohteen välisiä etäisyyksiä. Mitattaessa laite lähettää lasersäteen ja vastaanottaa sen synnyttämän heijastuksen. Välimittauksiin emme aio nyt paneutua, mutta tekniikka toimii – jopa ällistyttävän tarkasti.

Emme kyenneet huomaamaan minkäänlaisia poikkeamia, kun mittasimme sisätiloissa ja tarkistimme mitat myöhemmin sekä nivelmitalla että pitkällä teräsmittanauhalla.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi etäisyysmittarit

PLR 30 C -mittalaite pystyy muuhunkin kuin vain etäisyyksien mittaamiseen. Laitteella voi laskea sekä pinta-aloja että tilavuuksia kertomalla kaksi tai kolme etäisyysmittaa. Lisäksi laite osaa käsitellä välituloksia, joita voi lisätä tai vähentää mittatuloksista. Tämä on kätevä ominaisuus, jos on mitattava useita seinäpintoja esimerkiksi tarvittavan maalimäärän selvittämiseksi.

Laitteen voi säätää mittaamaan taka- tai etureunasta ja mittaamaan jatkuvasti, jolloin näyttö osoittaa etäisyyden kohteeseen itse liikuttaessa.

Valttikorttina tiedonsiirto

PLR 30 C -laserlaitteella on helppo mitata ikkunasyvennys, ovikarmien väli tai muu kohde, johon nivelmitta ei kätevästi sovellu. Laitteen viimeinen valtti on sen kyky lähettää mittatulokset suoraan älypuhelimeen tai tablettiin bluetoothin avulla. Tämän enempää tuskin laitteelta voisi vaatia.

Bosch ilmoittaa mitta-alueen yltävän 5 cm:stä 30 metriin. Tarkkuudeksi ilmoitetaan +/- 2 mm, ja näin voi olla, kun mitataan pitkiä etäisyyksiä. Etäisyys, jonka mittasimme myöhemmin myös pitkällä mittanauhalla, oli alle 8 metriä, ja tällöin etäisyysmittalaite toimi moitteettomasti.

Valmistaja esittää joitakin toimintoja koskevia varauksia – esimerkiksi mitattaessa heijastavaa tai läpinäkyvää pintaa vasten. Tämä lienee kuitenkin ymmärrettävää. Laite maksaa noin 110 €.

    Muut lukevat juuri nyt …