Tämä testi on vuodelta 2015 - katso uusin testi täältä: Testi: Etäisyysmittarit

Käytätkö nikkaroidessasi yhä nivelmittaa tai mittanauhaa? Jätätkö elektroniset mittalaitteet mielelläsi ammattilaisille? Jos näin on, lue testimme, jossa selvitämme 8 etäisyysmittalaitteen toimintaa.

Kun työstettävänä on yli 200 cm pitkiä kohteita, elektroniset mittalaitteet päihittävät muut mittavälineet. Tarkkuus nimittäin vaarantuu joka kerta, kun joudut siirtämään nivelmittaa lisätäksesi mittaan 2 metriä. Sen sijaan laseretäisyysmittalaitteella voit yhdellä klikkauksella merkitä jopa 50 metrin matkan. Sen avulla myös kohteeseen ulottuminen käy paljon helpommin. Jos olet aikaisemmin kumarrellut nivelmittasi kanssa uutta ikkunaa mittaamassa, tiedät, miten hankalaa se on. Lasermittari vaatii vain 2 klikkausta, niin mitat on otettu.

Lue testimme, ennen kuin hankit etäisyysmittarin, sillä laitteiden hinta ja laatu eivät aina kohtaa. Katso, mitä kaikkea testimme paljastaa.

TESTATUT LAITTEET

? LASERLINER DIST. MASTER ONE ? MAKITA LD050P ? DEWALT DW03050-XJ ? SKIL 0530 XACT ? GEO FENNEL ECO DIST ? BOSCH PLR 30 C ? BILTEMA 15-220 ? PREXISO P50

Tarkista nämä, kun valitset mittalaitetta

  • Näyttö. Valitse mittari, jossa on helppolukuinen näyttö ja taustavalo, jotta voit lukea tuloksia myös huonosti valaistuissa olosuhteissa.
  • Kumipäällyste on tärkeä. Se takaa hyvän otteen ja ehkäisee laitteen putoamista. Lisäksi se suojaa, jos laite kuitenkin tipahtaa lattialle.
  • Viitekohta. Tämä määrittää, mistä kohtaa laitetta mitta otetaan. Taka- vai etureunasta, tai esim. pohjasta esiin taitettavasta lipasta.
  • Mittayksikkö. Jos rakennat englanninkielisten ohjeiden mukaan, on kätevää, jos etäisyysmittarissa voi käyttää myös jalka- ja tuumamittoja, joita joissakin maissa käytetään.
  • Pinta-ala/tilavuus. Laskee pinta- alan automaattisesti 2 mittauskerralla (1 x b) ja tilavuuden 3 mittauskerralla (1 x b x h). Hyvä toiminto, kun halutaan selvittää esim. kuinka paljon maalia tarvitaan tai kuinka suuri lämmönvaihtajan pitäisi olla.
  • Plus/miinus. Laskee mittoja yhteen ja vähentää niitä, jolloin kynää ja paperia ei tarvita. Kätevä apu esim. seinän paksuutta selvitettäessä.
  • Jatkuva mittaaminen. Mittaa koko ajan laitetta siirrettäessä kunnes tietty etäisyys saavutetaan. Hyvä, jos haluaa tehdä lattiaan merkinnän tietylle etäisyydelle.
  • Viitekohta. Jos haluat mitata tiiviisti kulmaan, on mitattava kulman pohjasta. Näin voit valita viitekohdan ja selvittää suurimman etäisyyden, mikä löytyy aina kulman pohjasta.
  • Epäsuora mittaaminen. Voit selvittää seinän korkeuden, vaikka et itse yllä kohteeseen. Erityisen kätevää, jos on mitattava kohdasta, jonka edessä on pöytä tai kaappi esteenä.
  • Muisti. Säästää viimeiset mittaustulokset, jotta näet, onko eri mittaustuloksissa ”heittoa”.