Metreittäin suoraa linjaa ristilaser

Ristilinjaserin avulla saa esille metrikaupalla suoria laserlinjoja. Useimmat laitteet voi itse säätää osoittamaan joko pysty- tai vaakalinjoja tai molempia yhtä aikaa. Noin 8–10 metrin tavanomaisella kantamalla varustetulla ristilinjalaserilla selviää töistä nopeasti ja tarkasti ilman vesivaa’an tai liitu- tai luotinarun käyttötarvetta.

Joskus laserlinja on hyvä merkitä lyijykynäviivalla, jos esimerkiksi töitä jatketaan saman linjan mukaan seuraavana päivänä. Useimmiten laseria käytetään kuitenkin vain kertamerkintään.

Koska linjan näkee etäältä, molemmat kädet jäävät vapaiksi työntekoon. Eikä laitetta tarvitse käyttää moneen kertaan oikean arvon tai linjan löytämiseksi. Ristilinjalaserista on paljon apua, kun haluaa vaikka asentaa uusia keittiökaappeja, kiinnittää tauluja porrasseinustalle tai asentaa uuden väliseinän rungon.

Voi jopa olla, että laitteeseen ihastuu niin paljon, että sitä tekee mieli testailla... ihan vain huvin vuoksi, jotta saisi jälleen mahdollisuuden käyttää uutta työkalua.