Jokainen, joka on vahingossa porannut reiän seinään upotettuun vesi- tai sähköasennukseen, toivoo reiän tehtyään varmasti, että olisi ennen työhön ryhtymistään käyttänyt Bosch D-tect 120 -ilmaisinta.

Rakenneilmaisin on kehitetty löytämään upotetut asennukset, raudoitukset, palkit ja koolaukset seinistä, lattioista ja välipohjista – ja Boschin laite toimii erinomaisesti.

Kokeilimme kaikkia ilmaisimen toimintoja, ja D-tect 120 löysi kaiken äärimmäisen tarkasti. Iso näyttö helpottaa käyttöä ja tulos näkyy ongelmitta myös heikossa valaistuksessa. Lisäksi D-tect antaa korkean ja selkeän äänimerkin ilmeisimmässä löydöskohdassa (kappaleen keskellä). Äänen voi myös kytkeä pois, mikäli se tuntuu ärsyttävältä.

Erityisen helppokäyttöinen ilmaisin

Boschin rakenneilmaisimen parhaita puolia on sen poikkeuksellinen helppokäyttöisyys. Laitteessa on katkaisin ja kolme painiketta toiminnon valitsemiseksi.

Tehdasasennuksena on aina yleistoimintotila, joka käytännössä kattaa kaikki toiminnot. Laitteen voi säätää myös erikseen tiettyä toimintoa varten kahdesta muusta painikkeesta. Emme saaneet laitetta antamaan yhtään sen selkeämpää paikallistamissignaalia käyttämällä näitä lisäpainikkeita. Lähes kaikista tehtävistä siis selviää jo pelkällä "käynnistä ja etsi"-toiminnolla.

Upotettujen kohteiden haku tapahtuu liikuttamalla laitetta sivusuunnassa sen ollessa kontaktissa seinä- tms. pintaan. Kun rakenteessa oleva kohde ilmestyy hakukenttään, näytöstä näkee, milloin laite on tarkalleen kohteen keskellä. Jos laite löytää virtaa kuljettavan kaapelin, se antaa erityisen merkkiäänen, ja näytölle ilmestyy sähköjännitteen symbolikuva.

Bosch D-tect -rakenneilmaisin maksaa n. 220 €.

Bosch D-tect 120 multidetektor

5/5

Laite on erinomainen ja ansaitsee tämän vuoksi kaikki viisi tähteä.

Hinta: 220 €.

+

Ilmaisee selkeästi ja tarkasti rakenteisiin kätketyt kohteet. Poikkeuksellisen helppo käyttää. Löytää myös vesitäytteiset muoviputket.

÷

Hinnan vuoksi laitteelle tulisi olla käyttöä useammin kuin vain kerran.