Litiumioniakun tehokkuuden salaisuus paljastuu sisältä: edistyksellinen elektroniikka valvoo sarjaan kytkettyjä, tehokkaita ja ladattavia litiumionikennoja.

Litiumioniakun tehokkuuden salaisuus paljastuu sisältä: edistyksellinen elektroniikka valvoo sarjaan kytkettyjä, tehokkaita ja ladattavia litiumionikennoja.

Tee verstaallasi kierros ja tarkista uusimmat akkutyökalusi. Veikkaamme, että laitteiden akuissa lukee litiumioni (Li-ion). Jos näin ei ole, asian selittää ehkä se, ettet ole ostanut uutta akkutyökalua noin 10 vuoteen!

Litiumioniakku on nimittäin päihittänyt kaikki kilpailijansa, joten tämän akkutekniikan edut ovat ilman muuta tutustumisen arvoisia.

Litiumioniakku kestää pidempään

Ensinnäkin litiumioniakut ovat paljon kevyempiä kuin esimerkiksi nikkeliakut aikoinaan olivat. Nykyään voit siis saada entisen painoisen akun, jonka kapasiteetti on kuitenkin huomattavasti suurempi. Li-ioniakkujen käyttöikä on myös oma lukunsa: porakoneen/ruuvinvääntimen voi yleensä ladata 2–3 vuoden ajan päivittäin eli yhteensä 800–1 000 kertaa täyteen lataukseen. Vakuuttavaa, eikö totta?

Litiumioniakku ei purkaudu itsekseen

Li-ioniakut erottuvat muista myös siten, että ne eivät pura latausta itsekseen. Ne kyllä purkautuvat, mutta se tapahtuu huomattavasti hitaammin kuin edeltävissä akkumalleissa. Li-ioniakku purkautuu vaivaiset 3–5 % kuukaudessa, nikkeliakut peräti 25 %.

Litiumioniakun suurin valtti

Litiumioniakkujen suurin valtti on kuitenkin niiden kyky säilyttää varauksensa todella pitkään. Akkujen käyttöaikaa mitataan ampeeritunneilla (Ah), ja akut ovat käyttöajassakin mitaten kehittyneet paljon.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten tämä kaikki on mahdollista. Tämän lisäksi tutkimme litiumioniakkujen teknistä rakennetta, sisäänrakennettua elektroniikkaa ja tietenkin kätevää pikalatausta, joka tekee litiumioniakuista paljon parempia kuin ne vielä muutama vuosi sitten olivat.