Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tästä syystä litiumioniakut ovat verrattomia

Tulosta Tallenna artikkeli

Pian voit leikata ruohoa, kaataa puita ja ruuvata vaikka koko päivän akkutoimisilla laitteilla – kiitos valmistajien välisen ankaran kilpailun. Valmistajat ovat jo vuosia onnistuneet ahtamaan litiumioniakkuihinsa yhä enemmän ja enemmän tehoa ja voimaa, ja kilpailu on oikeastaan vasta alkanut...

Litiumioniakun tehokkuuden salaisuus paljastuu sisältä: edistyksellinen elektroniikka valvoo sarjaan kytkettyjä, tehokkaita ja ladattavia litiumionikennoja.

Tee verstaallasi kierros ja tarkista uusimmat akkutyökalusi. Veikkaamme, että laitteiden akuissa lukee litiumioni (Li-ion). Jos näin ei ole, asian selittää ehkä se, ettet ole ostanut uutta akkutyökalua noin 10 vuoteen!

Litiumioniakku on nimittäin päihittänyt kaikki kilpailijansa, joten tämän akkutekniikan edut ovat ilman muuta tutustumisen arvoisia.

Litiumioniakku kestää pidempään

Ensinnäkin litiumioniakut ovat paljon kevyempiä kuin esimerkiksi nikkeliakut aikoinaan olivat. Nykyään voit siis saada entisen painoisen akun, jonka kapasiteetti on kuitenkin huomattavasti suurempi. Li-ioniakkujen käyttöikä on myös oma lukunsa: porakoneen/ruuvinvääntimen voi yleensä ladata 2–3 vuoden ajan päivittäin eli yhteensä 800–1 000 kertaa täyteen lataukseen. Vakuuttavaa, eikö totta?

Litiumioniakku ei purkaudu itsekseen

Li-ioniakut erottuvat muista myös siten, että ne eivät pura latausta itsekseen. Ne kyllä purkautuvat, mutta se tapahtuu huomattavasti hitaammin kuin edeltävissä akkumalleissa. Li-ioniakku purkautuu vaivaiset 3–5 % kuukaudessa, nikkeliakut peräti 25 %.

Litiumioniakun suurin valtti

Litiumioniakkujen suurin valtti on kuitenkin niiden kyky säilyttää varauksensa todella pitkään. Akkujen käyttöaikaa mitataan ampeeritunneilla (Ah), ja akut ovat käyttöajassakin mitaten kehittyneet paljon.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten tämä kaikki on mahdollista. Tämän lisäksi tutkimme litiumioniakkujen teknistä rakennetta, sisäänrakennettua elektroniikkaa ja tietenkin kätevää pikalatausta, joka tekee litiumioniakuista paljon parempia kuin ne vielä muutama vuosi sitten olivat.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus) (skal slettes): Tästä syystä litiumioniakut ovat verrattomia
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin