Katso testivoittajat vuodelta 2021

Tee Itse testasi vuonna 2021 noin 200 työkalua. Tässä jutussa esitellään 17 konetta, jotka ottivat testivoiton jättitesteissämme.

Pieni ja väkivahva ketjusaha oli yksi hienoimmista työkaluista, joita testasimme vuonna 2021.

Kun testaamme työkaluja, teemme sen kunnolla. Suunnittelen testimme siten, että ne vastaavat töitä, joihin koneet joutuvat oikeassa elämässä.

Kaikki saman testin koneet testataan tarkasti samalla tavalla. Tulokset ovat mitattavissa, ne voidaan toistaa, ja koneita on helppo verrata toisiinsa.

Siksi:

  • Kun testaamme moottorisahoja, sahaamme niillä siivuiksi mäntytolpan.
  • Kun mittaamme pensasleikkurien voimakkuutta, teemme sen katkaisemalla erikokoisia pyörölistoja.
  • Kun mittaamme porakone-ruuvinvääntimien nopeutta, käytämme tavallisia lastulevyruuveja.

Tässä jutussa on 17 konetta, jotka menestyivät parhaiten vuoden 2021 jättitesteissä ja nousivat testivoittajiksi.

Martin Mogensen
Tee Itsen testitoimittaja

17 testivoittajaa

Hyvä pistosaha: METABO STEB 65 QUICK 1

METABO STEB 65 QUICK on loistava jokapaikankone. Se on kätevä, nopea ja tarkka, ja sitä on helppo käyttää. Lisäksi se tekee todella siistiä jälkeä. Kone on myös laadukas: Sen pohja on tehty teräslevystä, ja siinä on alumiinista valettu runko. Se on aivan eria asia kuin saman hintaluokan koneissa yleinen metallilevy.

Hinta noin 80 euroa

Pyörösaha ohjainkisko testi: METABO KS 66 FS 2

METABO KS 66 FS on iso, vahva ja vankkatekoinen kone. Saha on selvästi tarkoitettu vaativaan ja ammattimaiseen käyttöön. Kone sahasi 19 milliä paksun ja kaksi metriä pitkän OSB-levyn poikki 18 sekunnissa.

Hinta noin 250 euroa ohjainkiskon kanssa

Pieni akkusaha testi: MAKITA DUC254Z 3

MAKITA DUC254Z:ssa on 25 senttiä pitkä laippa, mutta koko kone on vain 51,5 senttiä pitkä, joten sahaa on helppo käsitellä. Se katkaisi 10x10 sentin mäntytolpan kymmenen kertaa minuutissa ja 25 sekunnissa. Akussa riitti virtaa 42 sahaukseen.

Hinta noin 350 euroa laturin ja 4 Ah akun kanssa

Oksasaha testi: HUSQVARNA 115IPT4 4

HUSQVARNA 115IPT4 oli oksasahatestissä omaa luokkaansa. Muiden sahojen ketjut pyörivät noin 5 metrin sekuntivauhtia, mutta Husqvarnan sahan ketju pyöri kaksi kertaa nopeammin. Testivoittaja katkaisi 35 milliä paksun pyörölistan kolmeen kertaan kolmen metrin korkeudesta 12 sekunnissa, kun toiseksi tullut kone käytti samaan työhön 20 sekuntia ja hitain saha 52 sekuntia. 36 voltin ja 2 ampeeri tunnin akussa riitti virtaa 118:aan sahaukseen.

Hinta noin 300 euroa laturin ja 2 Ah akun kanssa

5

MAKITA DHP483Z on erittäin laadukas ruuvinväännin. Kone ei ole kovin kallis, mutta sen laatu ja ergonomia ovat huippuluokkaa. Se väänsi tavalliset ruuvit pohjaan muita koneita nopeammin mutta jäi kolmanneksi isojen karmiruuvien vääntämisessä. Kaiken kaikkiaan kone teki tasaisen varmaa työtä.

Hinta noin 250 euroa laturin ja 3 Ah akun kanssa

Pieni akkuruuvinväännin: Makita DF332D 6

MAKITA DF332D on vaikuttava pieni voimalaitos, joka on nopea ja täynnä voimaa. Kone on vain 16 senttiä pitkä, joten se mahtuu helposti ahtaisiin paikkoihin.

Hinta noin 200 euroa laturin ja kahden 2 Ah akun kanssa

Piikkauskone testi: EINHELL TE-DH 1027 7

EINHELL TE-DH 1027 painaa 11,1 kiloa. Se saattaa kuulostaa paljolta mutta on itse asiassa melko vähän, kun puhutaan piikkauskoneen kaltaisesta mörssäristä. Kevyen painon vuoksi konetta voi käyttää myös vaakatasossa, mistä on selvää hyötyä. Kahvassa on tärinää pehmentävä iskunvaimennin, jonka ansiosta Einhellin kone sai ergonomiasta yllättävän hyvät pisteet.

Hinta noin 300 euroa

Akkuruohonleikkuri testi: Husqvarna LC 347iVX 8

HUSQVARNA LC 347IVX teki testin parasta jälkeä. Neljän kärki oli melko tasoissa lyhyellä nurmikolla, mutta Husqvarnan kone karkasi kilpailijoiltaan pitkässä ruohossa. Kone tuntuu heti ensikosketuksesta lähtien laadukkaalta ja hyvin suunnitellulta, ja siinä on paljon hyvin yksityiskohtia kuten helposti käytettävät ohjaimet, akun merkkivalot ja paikka lisäakkua varten.

Hinta noin 1 000 euroa laturin ja 5,2 Ah akun kanssa

BLACK+DECKER STC1820PC-QW akkutrimmeri testi 9

BLACK+DECKER STC1820PC-QW oli kärkijoukossa kaikissa neljässä testiosiossa. Koneen ergonomia on huippuluokkaa kärkipyörän ja säätömahdollisuuksien ansiosta. Trimmerissä on kaksi nopeutta, joista toinen sopii seinustojen siistimiseen ja toinen pitkän ruohon leikkaamiseen.

Hinta noin 110 euroa laturin ja 2 Ah akun kanssa

Halpa painepesuri: HUSQVARNA PW 125 10

HUSQVARNA PW 125:ssa on paljon hyviä yksityiskohtia, vaikka sen hinta on painettu
pohjaan. Koneen letku oli testin parhaita, ja letkun voi kelata kätevästi sisään tukevasta kammesta. Pesurin mukana tulevat tarvikkeet ovat laadukkaita, ja niille on säilytyspaikat koneen takana. Osissa on hyvät pikaliittimet, joiden ansiosta niitä on helppo vaihdella.

Hinta noin 140 euroa

Nurmikon ilmaaja: HUSQVARNA S138C 11

HUSQVARNA S138C ei ollut testin nopein, mutta se oli tehokkain. Se poisti neljän neliön alueelta 4,4 kiloa sammalta ja kuihtunutta ruohoa. Suurin osa roskasta meni kerääjään, eikä nurmikkoa tarvinnut haravoida. Jälleen kerran selvä testivoitto Husqvarnalle.

Hinta noin 200 euroa

12

EINHELL GE-CH 36/65 LI:ssa on vaikuttava, 65 sentin pituinen terä ja niin isot hammasvälit, että koneella voi leikata keskipaksuisia oksia. Leikkuri painaa hieman yli 5 kiloa, joten osasimme odottaa, että koneessa on voimaa. Leikkuri ei tuottanut pettymystä, sillä se katkaisi myös testin paksuimmat, 25 millin pyörölistat ilman isompia ongelmia. Suurin yllätys oli kuitenkin se, että kone ja akku kestivät 91 minuuttia eli 16 minuttia pitempään kuin toiseksi kestävin malli.

Hinta noin 280 euroa laturin ja kahden 3 Ah akun kanssa.

Iso kulmahiomakone: EINHELL TE-AG 230 13

EINHELL TE-AG 230 on laadukas ja halpa kulmahiomakone, joka toimii 230 millin laikalla. Kone otti testivoiton lisäksi hyvä ostos -maininnan. Voimakokeessa se leikkasi betonilaatan poikki kahteen kertaan 57 sekunnissa. Kone painaa kohtuulliset 5,5 kiloa, ja siinä on käännettävä takakahva sekä tukikahva, jonka voi säätää kolmeen eri asentoon. Se tarkoittaa, että kone on hyvin ergonominen.

Hinta noin 100 euroa

Monitoimityökalu vertailu: RYOBI RMT300-SA 14

RYOBI RMT 300-SA sahaa 65x12 millin peitelistan poikki kahdeksassa sekunnissa. Koneessa on käännettävä pää, mikä tekee siitä vielä monipuolisemman.

Hinta noin 130 euroa

15

DEWALT DCW604 on niin vahva, että sen kanssa unohtuu, että kyse on akkukoneesta. Ilman johtoa työskentely on helppoa. Konetta voi säätää monella tavalla, ja sitä on helppo käsitellä. Hinta on kova, mutta koneessa on vastinetta rahoille.

Hinta noin 500 euroa laturin ja 4 Ah akun kanssa

Akkukäyttöinen hiomakone: AEG BEX 18-125-0 16

AEG BEX 18-125-0 on vankkatekoinen hiomakone, joka painaa 2,1 kiloa. Kone pysyy tiukasti ja tukevasti alustaa vasten, joten sillä saa tehtyä nopeasti valmista jälkeä. Testissä AEG:n kone hioi pois piirustuksen 18 sekunnissa, mikä oli kahdeksan sekuntia nopeampi suoritus kuin testin toiseksi nopeimmalla koneella.

Hinta noin 310 euroa laturin ja 4 Ah akun kanssa

Lehtipuhallin testi: DEWALT DCMBL562 17

DEWALT DCMBL562 on laadukas ja hyvin ergonominen lehtipuhallin. Se johtuu etenkin koneen tasapainoisuudesta ja hyvin muotoillusta kahvasta, joka on samanlainen kuin monissa muissa Dewaltin työkaluissa. Voimakokeessa kone puhalsi rantapallon 2,45 metrin korkeuteen ja piti sen ilmassa 12 minuuttia ja
7 sekuntia 5 ampeeritunnin akulla.

Hinta noin 375 euroa laturin ja 5 Ah akun kanssa

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut