Kyllä lähtee – ja reippaasti!

Uusi Skil Multistripper poistaa maalin ja ruosteen vauhdikkaasti.

Uusi Skil Multistripper 8100 on todella tehokas hiomalaite. Sen karkea laikka poistaa tehokkaasti sekä maalia että lakkaa puusta ja esimerkiksi ruostetta metallista – ja ripeällä vauhdilla.

Ei sovellu viimeistelyyn

Nopealla työllä on hintansa, niin myös tässä tapauksessa: asian huomaa viimeistelyvaiheessa. Multistripperin pohjaa on työnnettävä hieman sivuun, toisin kuin esimerkiksi epäkeskohiomakonetta käytettäessä, jotta laikka ottaa kiinni vain toiselta puolelta. Tällöin epätasaisen puutyöstöjäljen riski kasvaa. Tämän vuoksi on syytä varautua myös jälkihiontaan, esimerkiksi taso- tai epäkeskohiomakoneella.

Nopeutta ei voi säätää

Karkean laikan voi vaihtaa esimerkiksi hiomapaperikiekkoon, jolloin laitteella voi tehdä tavallisia hiontatöitä. Tavallinen epäkeskohiomakone soveltuu kuitenkin todennäköisesti paremmin normaaliin hiontaan, jossa hiomalaikan tai -hihnan nopeuden säätömahdollisuudesta on apua.

Laitteen mukana saa myös lampaanvillalaikan kiillotustyötä varten. Kiillotettaesskina olisi etua siitä, että laitteen nopeutta voisi vähentää, sillä parhaan tuloksen saamiseksi työ pitäisi voida päättää melko pienillä kierroksilla, jotta kiillotettava kappale ei lämpene liikaa kitkasta.

Multistripperin hoikasta rungosta saa hyvän otteen, ja taitettava apukahva parantaa työn hallintaa. Laite on varustettu sovittimella, johon voi asentaa pölynimurin, mikä kohentaa työskentelymukavuutta.

Tehokas laite karkeaan hiontaan

Kokeilumme perusteella arvioimme, että Skil Multistripper on erityisen tehokas apulainen pikaisesti tehtävään karkeahiontaan. Kun sen sijaan työstetään viimeistelyä ja kiillotusta vaille olevaa kappaletta, parempiakin työkaluvaihtoehtoja on tarjolla. Noin 80 €:n hintaan saa siis ihan kohtuullisen laitteen, jos tiedossa on paljon karkeita hiontatöitä.

Lisää samasta aiheesta Hiomakone