Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tasohiomakone tekee tasaista jälkeä

Tulosta Tallenna artikkeli

Tasohiomakone on vanha keksintö, mutta niitä myydään edelleen lähes kaikissa rautakaupoissa, ja hyvästä syystä.

Tasohiomakone sopii isojen pintojen hiomiseen.

Tasohiomakone sopii isojen pintojen hiomiseen.

Tasohiomakone on jo vanha keksintö, sillä Festool kehitti sen vuonna 1951. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon.

Tasohiomakoneessa on suorakaiteen muotoinen pohja, johon kiinnitetty hiomapaperi liikkuu pienin liikkein. Tasohiomakoneen pohja on asennettu vinopn, mikä saa pohjan tärisemään.

Tasohiomakone sopii isoille pinnoille

Tasohiomakone on loistava työkalu isojen esineiden kuten ovien ja pöytälevyjen hiomiseen. Iso, nelikulmainen hiomapohja hioo nopeasti isoja pintoja, mutta karkean hiomapaperin kanssa on syytä olla varovainen, sillä tasohiomakone tekee puuhun helposti uria. Tasohiomakoneen suorakaiteen muotoisella pohjalla voi hioa aivan seinien ja muiden rakenteiden vierestä, mutta alle 90 asteen kulmat pitää hioa muilla hiomakoneilla. Tasohiomakoneen rinnalle kannattaa hankkia jokin toinen hiomakone.

Nyt saat tasohiomakoneen Tee Itse -lehden tilauksen kanssa vain 14,90 eurolla. Säästät 74 euroa.

Monenlaisia tasohiomakoneita

Tasohiomakone on perinteinen hiomakone, josta on kehitetty uudenlaisia hiomakoneita. Kaikilla hiomakoneilla on omat käyttötarkoituksensa. Tavallisimmat erikoishiomakoneet ovat:

1. Kolmiohiomakone tai kärkihiomakone

Tasohiomakoneen iso ja nelikulmainen hiomapohja sopii loistavasti isoille pinnoille, mutta se ei sovi ahtaiden nurkkien hiomiseen. Niihin kannattaa käyttää kolmio- tai kärkihiomakonetta. Se toimii periaatteessa samalla tavalla kuin tasohiomakone, mutta kärkihiomakoneessa on kolmionmuotoinen pohja.

2. Yleishiomakone

Yleishiomakone on tasohiomakoneen ja kolmiohiomakoneen välimuoto. Yleishiomakone ei ole yhtä voimakas kuin tasohiomakone, joten yleishiomakone ei sovi yhtä hyvin isoille pinnoille. Sen sijaan yleishiomakone sopii erinomaisesti ahtaisiin paikkoihin.

3. Nauhahiomakone

Nauhahiomakoneessa on nelikulmainen hiomapinta kuten tasohiomakoneessa. Nauhahiomakoneessa ei kuitenkaan ole hiomapaperia vaan nauha, joka pyörii koneen ympäri. Nauhahiomakone sopii tasohiomakonetta paremmin hyvin epätasaisten pintojen hiomiseen sekä maalin ja lakan poistamiseen.

4. Epäkeskohiomakone

Epäkeskohiomakone on paras hiomakone kevyeen askarteluun ja pintojen viimeistelyyn. Epäkeskohiomakoneessa on tärisevä pohja kuten tasohiomakoneessa, mutta sen lisäksi epäkeskohiomakoneen pohja pyörii. Sen ansiosta epäkeskohiomakone ei tee puun pintaan juuri ollenkaan hiomauria. Epäkeskohiomakonetta voi käyttää myös kiillottamiseen.

Käytä tasohiomakonetta oikein

Tasohiomakone on parhaimmillaan isoilla pinnoilla, jotka pitää hioa sileiksi. Tasohiomakone ei tee pintaan uria, mutta toisaalta se ei sovi paksun maalikerroksen tai isojen epätasaisuuksien poistamiseen. Ole varovainen, jos käytät karkeaa hiomapaperia, sillä tasohiomakone painuu puuhun nopeasti.

Tasohiomakone on halpa vaihtoehto

Tasohiomakone on yleensä halvempi vaihtoehto kuin epäkeskohiomakone. Tasohiomakone voi olla järkevä valinta, jos käytät hiomakonetta vain vähän. Joihinkin tasohiomakoneisiin voi kiinnittää kolmionmuotoisen pohjan, jolloin konetta voi käyttää myös kolmiohiomakoneena.

Tasohiomakone imulla tai ilman

Vanhojen tasohiomakoneiden kanssa voi käyttää tavallista halpaa hiomapaperia. Tavallisessa hiomapaperissa ei kuitenkaan ole imureikiä, eikä tasohiomakonetta voi silloin liittää pölynimuriin. Rei'itetty hiomapaperi maksaa enemmän.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Tasohiomakone tekee tasaista jälkeä
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin