Akkurälläkkä: Testasimme 8 sähkörälläkkää

Kulmahiomakone on todella yksinkertainen työkalu. Tämän testin koneet ovat niin samanlaisia, että ne meinaavat mennä sekaisin. Koneiden erot käyvät kuitenkin selviksi, kun virta kytketään päälle.

Jos asiat menevät pieleen kulmahiomakoneen kanssa, seuraukset voivat olla todella vakavat. Siksi painotimme koneiden turvallisuutta enemmän kuin muita ominaisuuksia.

LUE LISÄÄ: Testissä akkukulmahiomakoneet

Yksinkertaiset koneet

Kaikki testikoneet ovat niin sanottuja karvalakkimalleja, joissa ei ole erikoisominaisuuksia. Kaikki maksavat alle 70 euroa. Koneissa on moottori, joka pyörittää karaa. Karassa on kierre, johon voi kiinnittää erilaisia hioma-, katkaisu- ja poraustyökaluja.

Koneissa ei ole suuria eroja, ellei sellaisiksi lasketa vääntömomenttia tai moottorin kierroslukua. Se tarkoittaa, että turvallisuus ratkaisee voittajan.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään kulmahiomakonetta 5 minuutissa

Näin kulmahiomakoneet testattiin:

Turvallisuus
Arvioimme koneiden turvallisuuden mittaamalla, kuinka kauan laikka pyörii moottorin sammuttamisen jälkeen. Arvioimme myös, kuinka hyvän otteen koneesta saa sekä sen, kuinka pehmeästi moottori käynnistyy.

Voima
Mittasimme, kuinka nopeasti rälläkät katkasivat 10 kertaa ¾-tuuman vesiputken uudella laikalla.

Ergonomia
Mittasimme ja punnitsimme koneet sekä arvioimme nappien ja kahvojen paikat. Ne ratkaisevat, onko koneilla hyvä työskennellä.

Riippumaton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 8 kulmahiomakonetta:

  • HITACHI G 13STA
  • BOSCH GWS 7-125
  • BOSCH PWS 700-115
  • EINHELL TC-AG 125
  • MAKITA GA5030R
  • AEG WS 8-125 S
  • RYOBI RAG600-115
  • DEWALT DWE4057

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten kulmahiomakoneet pärjäsivät testissä.

Akkukulmahiomakone?

Akkukulmahiomakoneiden moottorit ovat nykyään niin voimakkaita, että akkukulmahiomakone on hyvä ostos. Uudet akkumallit ovat kalliimpia kuin verkkovirralla toimivat kulmahiomakoneet. Lue täältä uusin akkukulmahiomakonetestimme