Kulmahiomakone
Kulmahiomakoneen laikat: Timanttikuppilaikka

TIMANTTIKUPPILAIKKA Timanttikuppilaikalla voi hioa ja tasoittaa kovia pintoja kuten betonia sekä vanhaa rappausta ja laastia. Laikka tarttuu hanakasti kiinni, joten ole varovainen. Laikkojen karkeus vaihtelee.

LUE LISÄÄ: Näin hiot betonia

Kulmahiomakoneen laikat: Karbidikuppilaikka

KARBIDIKUPPILAIKKA Käytetään betonin ja muiden kovien kivilaatujen hiomiseen. Ei yhtä tehokas kuin timanttikuppilaikka, mutta halvempi ja sopii kevyisiin töihin. Yleiset karkeudet vaihtelevat 14:sta 36:een.

Kulmahiomakoneen laikat: Lamellihiomalaikka

LAMELLIHIOMALAIKKA Lamellihiomalaikassa on kymmeniä limittäisiä hiomapapereita. Sopii täydellisesti hitsaussaumojen siistimiseen ja tasoittamiseen. Myös ruostumattomalle teräkselle ja metallille. Yleiset karkeudet 40–120.

Kulmahiomakoneen laikat: Kartioharja/teräsharja

KARTIOHARJA/TERÄSHARJA Kartioharja sopii esimerkiksi ruostuneen grilliritilän puhdistamiseen. Teräsharja sopii rautaesineiden puhdistamiseen, kupari ruostumattomalle teräkselle ja raudattomille metalleille.

Kulmahiomakoneen laikat: Hiomapaperit

HIOMAPAPERIT Kulmahiomakone on voimakas työkalu. Kumialustaan kiinnitetty hiomapaperi hioo nopeasti puuta sekä poistaa tehokkaasti vanhan maalin ja kovettuneet liimajäämät.

Kulmahiomakoneen laikat: Kiillotuslaikka

KIILLOTUSLAIKKA Kulmahiomakonetta voi käyttää myös auton ja veneen kiillottamiseen. Lampaanvillalaikka kiinnitetään samanlaiseen kumialustaan kuin hiomapaperit.

LUE LISÄÄ: Testi - Kulmahiomakoneet

Kulmahiomakoneen laikat: Metallilkatkaisulaikka

METALLIKATKAISULAIKKA Millinpaksuinen laikka sopii hienosti ruostumattoman teräksen katkaisemiseen. Leikkaa nopeasti ohuutensa ansiosta. Erityisen hyvä akkurälläkälle. Laatulaikka maksaa hieman yli 10 euroa.

Kulmahiomakoneen laikat: Pehmeän kiven timanttilaikka

PEHMEÄN KIVEN TIMATTILAIKKA Esimerkiksi tiilten, laattojen ja marmorin leikkaamiseen sopii timanttikatkaisulaikka, jossa on tasainen reuna. Laatulaikka kestää pitkään, ja sen voi teroittaa sekä puhdistaa kovaa kiveä leikkaamalla.

Kulmahiomakoneen laikat: Kovan kiven timanttilaikka

KOVAN KIVEN TIMANTTILAIKKA Kovan kiven kuten betonin, pihalaattojen ja klinkkereiden leikkaamiseen tarvitaan timanttilaikka, jossa on hammastettu reuna. Raot viilentävät laikkaa leikkaamisen aikana, jotta se ei pala pilalle.

Kulmahiomakoneen laikat: Leveä timanttilaikka

LEVEÄ TIMANTTILAIKKA Timanttilaikan leveä versio on tarkoitettu ennen kaikkea tiiliseinän laastisaumojen poistamiseen. Sillä voi tehdä myös sähköjohtojen ja vesiputkien roiloja tiiliseinään.

LUE LISÄÄ: Olemme koonneet kaikki kulmahiomakone

Koneen vaatimukset

Katkaisu- ja hiomalaikkojen käyttö ei vaadi erityisen kovaa tehoa, vaan useimmat koneet pyörittävät laikkoja sopivalla nopeudella. Koneelta vaaditaan kuitenkin sitä enemmän ominaisuuksia, mitä useampiin töihin sitä käytetään. Katso, mitä koneen valinnassa pitää ottaa huomioon.

  • Puhdistaminen ja kiillotus: Harjojen ja hiomalaikkojen käyttämiseen tarvitaan yli 1 000-wattinen kone. Kiillottamisessa vauhdin pitää laskea alle 4000 kierrokseen minuutissa.
  • Betonin höylääminen: Betonin höyläämiseen tarvitaan timanttikuppiterä sekä iso, 180–230 millin laikoille tarkoitettu kone, jonka tehot nousevat 2000 wattiin. Nopeudensäädöstä on hyötyä.
  • Reikien poraaminen: Nopeudensäädöstä on hyötyä, jotta vauhtia voi säätää terän halkaisijan mukaan. Yli 50-millinen terä vaatii yli 1000-wattisen koneen.
  • Tiiliseinän jyrsiminen: Nopeudensäätöä ei tarvita. Hiiliharjattomasta tai muuten suojatusta moottorista on hyötyä, sillä työstä syntyy paljon pölyä.
Kulmahiomakoneen laikat: SAUMAJYRSIN

SAUMAJYRSIN Saumajyrsinsarja muuttaa kulmahiomakoneen tehokkaaksi saumanpoistokoneeksi. Sarja koostuu istukasta, sovittimesta ja jyrsimestä, joka sopii erilevyisille saumoille.

Kulmahiomakoneen laikat: kuppiterä

KUPPITERÄ Kuppiterä muuttaa kulmahiomakoneen voimakkaaksi porakoneeksi, joka tekee reikiä niin laattoihin, klinkkereihin kuin tiiliinkin. Eri kokoja. Myydään usein sarjoina.