Epäkeskohiomakone

TOIMITUS SUOSITTELEE:

Testi epakeskohiomakoneet

1. KAHVA. Valitse malli, jossa on 2–3 kahvaa, jotta voit pidellä konetta kahdella kädellä. Varmista, että kahvoissa on luistamattomat päällysteet.

2. NOPEUDENSÄÄTÖ. Mitä isompi kierrosnopeuden vaihtelu, sitä monipuolisempi kone. 4 000–13 000 kierrosta minuutissa on sopiva vaihteluväli.materialer.

3. MOOTTORI. Koneessa pitää olla vähintään 250 watin moottori, jotta sillä voi hioa pehmeää puuta.

4. HIOMAPOHJA. Varmista, ettei hiomalaikan tarra irtoa liian helposti. Hyvä tarra varmistaa, ettei hiomalaikka irtoa kesken kaiken.

5. STARTTINAPPI ei saa olla tiellä, kun konetta käytetään. Nappi myös sammuttaa koneen, joten sen ei pidä painua pohjaan vahingossa.

6. SPÖLYSUODATIN. Pölyt menevät joko laatikkoon tai pussiin. Laatikon tyhjentäminen on helppoa, mutta se on usein hiomisen tiellä. Tarkista, että koneessa on pölynimuriliitäntä.

7. JOHTO. Jos ostat verkkovirralla käyvän mallin, tarkista, että johto on taipuisa ja tarpeeksi pitkä. Noin nelimetrinen johto on ihanteellisen mittainen.

3 TAVALLISTA EPÄKESKOHIOMAKONEELLA TEHTÄVÄÄ TYÖTÄ
Epäkeskohiomakone PUUN HIOMINEN Epäkeskohiomakone sopii sekä karkeaan hiomiseen että pintojen viimeistelyyn.
Epäkeskohiomakone MAALATTUJEN PINTOJEN HIOMINEN Epäkeskohiomakone on tehokas työkalu vanhan maalin poistamiseen.
Epäkeskohiomakone KIILLOTTAMINEN Lampaannahkasta tehty kiillotuslaikka ja epäkeskohiomakone on lyömätön pari.
3 ERILAISTA EPÄKESKOHIOMAKONETTA
Epäkeskohiomakone KAHDEN KÄDEN MALLI 2–3 erilaista otemahdollisuutta takaa hyvän ergonomian. Kahden käden malli sopii etenkin isojen pintojen hiomiseen. Sekä verkkovirta- että akkuversioita.
Epäkeskohiomakone YHDEN KÄDEN MALLI Yhden käden malli sopii parhaiten pienten pintojen hiomiseen. Kevyttä konetta on helppo liikutella ympäriinsä. Sekä akulla että verkkovirralla toimivia malleja.
Epäkeskohiomakone PAINEILMAMALLI Paineilmalla toimiva epäkeskohiomakone on tehokas työkalu. Laitetta voi painaa reilusti ilman, että sen kierrokset laskevat. Kone sopii kovaan työhön.
EPÄKESKOHIOMAKONEEN FIKSUT TOIMINNOT
Epäkeskohiomakone Samalla koneella voi joskus käyttää erikokoisia hiomalaikkoja. 125 millin laikka sopii pienten esineiden hiomiseen, mutta isot pinnat kannattaa hioa 150 millin laikalla.
Epäkeskohiomakone Kääntyvä kahva. Ylimääräinen kahva voi helpottaa koneen ohjaamista, mutta on joskus tiellä. Joidenkin mallien kahvan voi kääntää pois edestä tai irrottaa tarpeen mukaan.
Epäkeskohiomakone Pölynimuriliitäntä. Pölynimuri poistaa sahanpurun säiliötä tehokkaammin. Tarkista, että imuriliitäntä sopii imurin letkuun ilman sovitinta. Tätä mallia ei voi liittää imuriin.
Epäkeskohiomakone Johto. Virtajohdon pitää olla notkea, jotta se ei haittaa työskentelyä. Johdon pitää olla myös riittävän pitkä. Nelimetrinen johto on ihanteellinen.
EPÄKESKOHIOMAKONEEN 3 HINTATASOA
Epäkeskohiomakone KALLIS Voimakas ammattilaismalli kunnianhimoiselle rakentajalle. ? Moottorin teho: 400 wattia ? Värähtelyliike: 4 mm ? Kierroksia minuutissa: 5 500–12 000 ? Paino: 2,4 kiloa ? Johto: 4 metriä ? Hinta: Yli 300 euroa.
Epäkeskohiomakone VÄLIMALLILuotettava ja tehokas kone, jossa on tarpeeksi voimaa. ? Moottorin teho: 320 wattia ? Värähtelyliike: 5 mm ? Kierroksia minuutissa: 4 200–11 000 ? Paino: 2 kiloa ? Johto: 4 metriä ? Hinta: Alle 300 euroa.
Epäkeskohiomakone HALPA Kevyt, kätevä ja tehokas kone, jossa on miellyttävä kahva. ? Moottorin teho: 300 wattia ? Värähtelyliike: 2,4 mm ? Kierroksia minuutissa: 7 000–12 000 ? Paino: 1,7 kiloa ? Johto: 4 metriä ? Hinta: Alle 100 euroa.