Black & Deckerin uudessa ketjusahssa on 25 cm:n terä, ja laite painaa vain 3,1 kg.

Black & Deckerin uudessa ketjusahssa on 25 cm:n terä, ja laite painaa vain 3,1 kg.

Black & Deckerin pieni GKC 1825L20 -ketjusaha pitää koota, ennen kuin sitä voi käyttää. Käytännössä tämä tarkoittaa terän ja ketjun asentamista runkoon. Jo tässä vaiheessa huomaa selvästi, että sahan kehittäjät ovat ajatelleet käytettävyyttä. Terän saa vaivatta ja helposti asennettua ilman työkaluja.

Seuraavan yllätyksen koimme ketjun kiristystä säädettäessä. Monissa sahoissa tämä vaatii työkalun, mutta pienessä B&D-sahassa riittää, että isoa siipimutteria kääntää puoli kierrosta. Tukeva uritettu rengas poistaa ketjusta "löysät" ja siipimutterin voi jälleen kiristää sormivoimin. Nerokasta!

Panimme akun lataukseen sahaa kootessamme ja säätäessämme ja täytimme ketjuöljysäiliön. Lataus vei korkeintaan pari tuntia. Tämä on pitkä aika, jos akkuja on vain yksi, ja tämän vuoksi toinen akku olisi hyvä lisävaruste.

Hyvä ketjusaha puutarhatöihin

Entä voiko yksi 18 V:n ja 2 Ah:n akkusolu todella pyörittää ketjusahaa tarpeeksi hyvin? Tähän kysymykseen pystyimme pian vastaaamaan reilusti "kyllä", kun karsimme pinon kaadettuja tuijanrunkoja. Saha ei tietenkään ole mitoitettu metsätöihin, vaikka se vakuuttava onkin. Tuijanrungot olivat halkaisijaltaan 10–12 cm, ja tämä pieni ketjusaha sahasi rungoista 15 siivua, ennen kuin huomasimme, että sen akku alkoi olla lopuillaan.

Kaiken kaikkiaan loistava ja helposti käsiteltävä saha paksuja oksia ja pieniä runkoja varten. Ketjusaha on myös hyvin rakennettu, ja sen turvallisuustekijöistä on huolehdittu. Laite on hyvin tasapainoinen. Hinta noin 250 €. Tuotetta on saatavana vain toimitusmyyntinä jälleenmyyjiltä.

Black & Decker GKC 1825L20 -ketjusaha

4/5

Koottava saha on oikein hyvä, joten voimme hyvillä mielin myöntää sille neljä tähteä. Hanki kuitenkin lisäakku.

Pris: 250 €

+

Hyvin rakennettu ja suunniteltu ketjusaha, joka ei paina paljoa ja on turvallinen käyttää. Kokoa, säädä ja huolla ilman työkaluja.

-

Olisimme toivoneet, että akku latautuisi nopeammin. Vielä parempi olisi ollut pakkauksesta löytyvä lisäakku.