Kiinnitä ensin tolppa ja poikkipuu pitkällä torx-ruuvilla. Ruuvi irrotetaan myöhemmin, joten kannattaa valita juuri torx-ruuvi, jotta sen irrottaminen varmasti onnistuu. Poraa 16 mm:n puuporalla reikä tolppaan ja syvälle poikkipuuhun.

Joudut ehkä tekemään poralla edestakaista liikettä, jotta puuaines irtoaa poran kierteiden välistä. Nyt näet, että reikää on porattu noin 15-20 cm poikkipuun sisään.

Se riittää kestävään liitokseen. Nyt pannaan puutappi paikalleen. Sivele liimaa sekä reikään että puutappiin. Käytä ulkokäyttöön hyväksyttyä puuliimaa. Puutapin halkaisija on poranterän tavoin 16 mm ja se lyödään vasaralla sisään niin pitkälle kuin se menee.

Pyyhi ylimääräinen liima heti pois. Irrota ruuvi. Jotta liitoksesta tulisi tukeva, tarvitaan kaksi puutappia. Siksi porataan vielä toinen 16 mm:n reikä.

Kiinnitä toinen tappi samalla tavalla kuin äskeinenkin. Hyvä niksi on terottaa tapin päätä jonkin verran, niin se liukuu helpommin reiän sisään, ja samalla liimakin leviää reikään tasaisemmin.

Tapin pitää olla käsittelemätöntä pehmeää puuta, esimerkiksi mäntyä. Se nimittäin laajenee jonkin verran ja kiinnittyy paremmin kuin kovasta puusta valmistettu tappi.

Sahaa puutapin näkyviin jäänyt osa pois pieniteräisellä käsisahalla ja tasoita sen pää viilalla tai hiekkapaperilla. Kalsean metallihelan sijasta lopputuloksena on klassisen kaunis puuliitos, joka on vähintään yhtä kestävä kuin metallinen.