Tähänkin ongelmaan löytyy hyvä ratkaisu. Vanhaan kaiteeseen sopiva kulmatolppa syntyy sahaamalla lautaan vanhan kaiteen mukainen pyöreä profiili. Rakennelmaan tarvitaan 32 x 100 mm:n mäntylautaa, josta syntyy tukitolppaa vastaava kestävä kulma.

Kun pää on pyöristetty, sen kiinnityskohta merkitään terassilautaan. Koska terassilaudat on sahattu hieman ylipitkiksi, on niistä sahattava pieni pala pois.

Lauta lovetaan tolppaa varten. Pieni pala laudasta sahataan pistosahalla pois. Sahaamalla kahdessa erässä saat täsmällisen lopputuloksen. Lovi varmistaa sen, että lauta ei pääse liikkumaan sivusuunnassa.

Vanhan kaiteen korkeus merkitään uuteen kulmatukeen. Kulmalauta kiinnitetään 6 x 60 mm:n ruostumattomalla ruuvilla, mutta sitä ei ruuvata pohjaan saakka. Vatupassin avulla varmistetaan, että kulmalauta on aivan pystysuorassa ennen kuin ruuvi kiinnitetään lopullisesti.

Sitten kiinnitetään ruuvit alaosaan niin, että tolppa kiinnittyy yhteensä neljällä ruuvilla. Nyt mitataan tolppien välinen etäisyys.

Vanhasta kaiteesta sahataan pala, jotta se sopii niiden väliin. Kaide on hiukan terassilattian yläpuolella. Niin se ei pääse kastumaan ja on samalla korkeudella vanha kaiteen kanssa.

Kaide pysyy paikallaan kapean listalaudan avulla. Se kiinnitetään kulmalautaan kahdella ruuvilla. Kaide kiinnitetään parilla ruuvilla myös vanhaan tolppaan.

Paras tuki syntyy, kun ruuvit ruuvataan hiukan vinoon. Toinen tolppa sahataan ja asennetaan samalla tavalla. Yhden iltapäivän aikana syntyy uusi, tukeva kaide, joka sopii täydellisesti talon tyyliin.