Näin puhdistat laatat

Poista jäkälät painepesurilla

Isoja tummia, kellertäviä, vihreitä ja valkoisia läikkiä, jotka pilaavat laatan pinnan ja värin. Jäkälät tulevat toimeen kaikkein karuimmissakin olosuhteissa, kuten pihalaattojen pinnalla.

Jäkäliä yritetään poistaa erilaisilla ihmekuureilla, kemiallisilla aineilla ja jynssäämällä. Ainoa keino, joka toimii joka kerta, on painepesuriin kiinnitetty laatanpuhdistusharja.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testit - Korkeapainepesuri

Poista öljyläikät kissanhiekalla

Laatoille läikkynyt öljy pitää poistaa nopeasti, ennen kuin se imeytyy liian syvälle. Jos esimerkiksi grillistä läikkynyt öljy ehtii imeytyä laatan sisään, siitä jää ruma jälki, jonka poistamiseen tarvitaan painepesuria. Tuoreen, vasta läikkyneen öljyn voi kuitenkin puhdistaa helposti kissanhiekalla. Se toimii yllättävän tehokkaasti!

Poista levät levänpoistoaineella

Levät ja sammaleet rehottavat metsissä ja varjoisissa paikoissa. Mitä vähemmän aurinkoa ne saavat, sitä paremmin ne kasvavat. Levät eivät sinänsä vahingoita laattoja, mutta pilaavat niiden ulkonäön ja voivat tehdä niistä hengenvaarallisen liukkaita.

Paras ase leviä vastaan on levänpoistoaine, jota myydään jokaisessa marketissa. Levitä aine harjalla, odota neljä päivää ja huuhtele laatat vedellä.