Helppo
Vaikea

Tämä on todella yleistä: Vanha laattaterassi on muuttunut niin epätasaiseksi, että pöydän ja tuolien suoristamiseen tarvitaan kokonainen laatikollinen kiiloja. Epätasaisuus johtuu usein huonosti tehdyistä pohjatöistä tai saumahiekan puuttumisesta.

Oikaise laattaterassi

Taloa ei kannata panna myyntiin epätasaisen terassin takia, sillä vanhat laatat voi oikaista niin hyvin, että terassi näyttää melkein uudelta.

Oikaiseminen ei ole yhtä työlästä kuin uuden terassin rakentaminen, mutta lopputulos on vähintään yhtä vakaa.

Poista laatat, lisää niiden alle mursketta sekä tasoita ja tiivistä kerros vaakasuoraksi. Se tekee ihmeitä. Puhdista laatat samalla, jotta terassi näyttää taas hienolta.

Kestävä pohja

Laattaterassi vajoaa yleensä siksi, ettei sen pohjaa ole rakennettu kunnolla. Samaan virheeseen ei pidä syyllistyä uudestaan. Varmista, että laattojen alla on tarpeeksi paksu kerros mursketta. Murskekerros pitää tasoittaa ja tiivistää, jotta se muodostaa lujan pohjan.

Kantavan kerroksen päälle ja laattojen alle tarvitaan asennushiekkaa. Laatat tarttuvat lujasti kiinni asennushiekkaan, kun niiden päältä ajetaan lopuksi tärylevyllä.

LUE LISÄÄ: Vinkkejä ja inspiraatiota pihakivien valintaan sekä ohjeita, joiden avulla voit tehdä kestävän pahalaatoituksen

Muista saumat

Vinot terassilaatat voivat johtua myös saumoista.

Laattojen välit pitää täyttää lopuksi saumahiekalla. Tarkoitukseen ei käy mikä tahansa pyöreärakeinen hiekka, vaan saumaamiseen pitää käyttää oikeaa saumahiekkaa.

Saumahiekan jyvät ovat kulmikkaita, ja tärylevy tiivistää ne kovaksi pinnaksi. Tiivis pinta estää sadeveden valumisen laattojen väliin ja estää sitä pilaamasta uutta laatoitusta.

LUE LISÄÄ: Saumahiekka - käytä sitä tämän takia!

Laattaterassin oikaiseminen vaatii hieman työtä, mutta kun työt tehdään ohjeiden mukaan, terassi kestää pitkään.

Lataa koko artikkeli ja täydelliset ohjeet!