Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kun työn palkaksi tarjoutuu mahdollisuus nauttia ulkoilmaelämästä omalla kauniilla, suojaisella terassilla, parin päivän konttaaminen ja kantaminen on kaiken vaivan arvoista. Lisäksi se on joskus myös välttämätöntä, sillä pihalle ei aina voi tuoda raskaita koneita niitä töitä varten, joita unelmaterassin rakentaminen edellyttäisi.

Tässä artikkelissa näytämme, kuinka loihdit vanhan, ränstyneen kukkapenkin tilalle hyvännäköisen terassin ilman moottorikäyttöisiä työkaluja.

Työ vaatii kuitenkin riuskaa asennetta ja työtä:

• Suuri määrä kasvien juurakoita pitää raivata pois. • Noin 7 tonnia maa-ainesta on kaivettava ylös ja kuljetettava muualle. • Paikalle on ajettava 7,5 tonnia soraa. • Miltei 2 tonnin pihakivikuorma on tuotava paikalle ja kivet on ladottava. • Melkoinen pino reunakiviä pitää leikata sopivankokoisiksi.

LUE LISÄÄ: Siistit laatat laattaleikkurilla

Tulos on kuitenkin vaivan väärti!

Lataa artikkeli, niin saat selkeät ja seikkaperäiset työohjeet, joiden avulla rakennat komean kiviterassin.

Työn iloa!

Terassi voi näyttää myös tältä:
LIUSKEKIVET Tyylipuhdas ja selkeä, isoista suorakaiteen muotoisista kivistä tehty kuvio. Liuskekivet ovat kovia leikata ja vaativat hyvän terän (esim. märkäleikkurin).
TIILET Kovaksi poltetut tiilet tiiviinä kalanruotokuviona. Kivet ovat verrattain pieniä, joten niitä tarvitaan paljon jo pieneenkin kuvioon. Saatavana myös punasävyisinä.
KALKKIKIVET Epäsäännöllisen muotoisia ja erikokoisia kalkkikiviä. Kivien asennus vaatii koesovitusta ennen asennusta. Saumoista tulee hieman leveämmät kuin perinteisessä päällysteessä.
LUONNONKIVET Erikokoisia nelikulmaisia luonnonkiviä. Myös näitä kiviä on koesovitettava asennusvaiheessa, sillä päällysteessä ei ole mitään tiettyä kuviota.