overdækket terrasse sejldug

Katettu terassi pidentää kesää.

Kun terassi on katettu, mukava yhdessäolo ei keskeydy iltakasteen laskeutuessa tai sateen yllättäessä. Kesäillat antavat parastaan pikku sateista huolimatta.

Katettu terassi numero 1: NOPEA PROJEKTI

overdækket terrasse trapez-plader

Koska käytimme samoja materiaaleja ja värejä, katos sopii talon ilmeeseen.

Kiinteä tolpparakenne seisoo tukevasti säässä kuin säässä, ja kehikon ruoteet tukevat valokatetta.

Tämä terassikatos on helppo rakentaa, kunhan vatupassi ja mittanauha pysyvät rakentajan kädessä. Itse työ vie vain kaksi päivää, mutta niiden väliin pitää jättää muutama päivä aikaa, jotta tolppabetoni ehtii kuivua.

RAKENNUSOHJEET: Kiinteä terassikatos

Katettu terassi numero 2: HAASTAVA MALLI

overdækket terrasse uden samlinger

Terassin katos on tukeva ja elegantti: yhtään helaa ei ole näkyvissä.

"Minulla oli tiukat kauneuskriteerit", toteaa terassin rakentaja.

Tuloksena syntyi puurakenne, jossa painekyllästetystä puusta tehdyt parrut ja katos on koottu yksinkertaisilla liitoksilla. Apuna käytettiin pyörösahaa ja talttaa, ja katos pysyy paikallaan päältäpäin kiinnitetyillä, näkymättömäksi jäävillä ruuveilla.

RAKENNUSOHJEET: Elegantti terassinkatto – ilman näkyviä heloja

LUE LISÄÄ: Tee terassille lasikatto

Katettu terassi numero 3: KUNNIANHIMOISEN VALINTA

overdækket terrasse sejldug

Terassin yllä on katto vain silloin, kun sille on tarvetta, sillä purjekankaisen katoksen voi halutessaan taittaa sivuun.

Sen sijaan, että rakentaisit terassille kiinteän katoksen, voit valita luksuspergolan, jonka katos on tehty purjekankaasta. Kankaan voi liu'uttaa terassin päälle, jos aurinko helottaa liian kuumasti tai iltakaste uhkaa kastella puutarhajuhlien vieraat. Muutoin terassilla voi nautiskella kesäsäästä avoimen taivaan alla.

Rakenteessa on paljon liitoksia, joten jos tämä on ensimmäinen projektisi, harjoittele aluksi liitosten tekoa. Voit myös korvata liitokset heloilla. Rakennusprojektiin kannattaa varata kaksi viikkoa; siinä ajassa ehtii myös ommella purjekankaan ja maalata.

RAKENNUSOHJE: Purjekankaalla katettu terassi

INSPIRAATION LÄHTEEKSI: Lisää katettuja terasseja