Katettu terassi suojaa paahtavalta auringolta, mutta tuuli pääsee puhaltamaan ärsyttävästi avoimista sivuista. Se pätee myös silloin, jos vesi sataa viistosti terassin reunojen yli.

Terassi kannattaa suojata aika ajoin. Teimme sen vuoksi kolme, ei-pysyvää ratkaisua, jotka suojaavat terassisi.

Näin tekee matkailuväki

Etsimme inspiraatiota suojiin leirintäalueilta ja matkailuautojen edustoilta. Matkailuauton etuteltan reunat voi nostaa ylös ja laskea alas tarpeen mukaan, joten auton etuosa pysyy suojassa myös tuulessa ja sateella. Rakennamme myös kolme erilaista irrotettavaa reunaa.

Kirkkaat valokatteet ovat kestäviä, ja niiden läpi voi myös katsella.

Asensimme levyihin alumiinilistat, jotta levyjen pystyttäminen ja purkaminen on helppoa.

Ratkaisun huono puoli on se, että levyjä tarvitaan terassin suojaksi paljon. Se tarkoittaa, että levyt vievät paljon säilytystilaa. Ne kuitenkin suojaavat terassia.

Fiksut rullaverhot

Voit tehdä helpon ja kätevän rullaverhon myös vahvistetusta muovipressusta, joka suojaa terassia sekä auringolta että tuulelta.

Pressu asennetaan yksinkertaisesti pyörölistan ympärille. Verhot on helppo kiinnittää tarranauhan tai fiksun koukun avulla. Pressuverho ei vie juuri ollenkaan säilytystilaa.

Rakenna teltan sivu

Jos haluat toimia juuri niin kuin matkailuväki, voit ostaa telttaseiniä ja asentaa ne katetun terassisi viereen. Jotkut yritykset tekevät seiniä mittojen mukaan, joten ne pitää vain asentaa paikalleen. Telttaseinät ovat käteviä eivätkä vie juuri lainkaan tilaa, ja niissä on lisäksi ikkunat.

Lataa viereinen pdf, jos haluat saada perusteellisen terassinsuojausohjeen. Kerromme vaihe vaiheelta, miten voit suojata terassisi.

LUE LISÄÄ: Liikkuvat kasvilavat antavat suojaa