A iemmin pihakivetyksen teko oli kovaa työtä, joka vaati kokeneen käsityöläisen. Se oli raskasta, hankalaa ja aika vievää. Näin ei enää tarvitse olla, jos valitsee kivet, jotka on valmiiksi verkotettu toisiinsa. Tähän työhön voivat kaikki osallistua.

Yhdessä verkossa on 25 noin 9 x 9 senttimetrin kokoista kiveä. Kivet on leikattu 3 sentin paksuisiksi ja liimattu voimakkaalla epoksiliimalla vahvaan nailonverkkoon.

LUE LISÄÄ: Näin käytät epoksiliimaa

On tärkeää, että perustustyöt on tehty hyvin, jotta lopputuloksesta tulee onnistunut. Kaikki multamaa on poistettava, yleensä 1–2 lapionmitan verran. Jos joudut kaivamaan 20 senttimetriä syvemmälle maahan, on pohjalle laitettava kerros sidossoraa, joka tiivistetään tasotäryttimellä kuten muutkin kerrokset.

Röpelöinen pinta

Kivet on suihkupoltettu päällyspinnalta. Se tarkoittaa, että niitä on lämmitetty niin kauan, että pintakerros irtoaa kivistä. Lopputuloksena on karkea ja röpelöinen pinta, joka on liukumaton, mutta kuitenkin tasainen.

Tämän takia kivet sopivat erinomaisesti terasseille, joilla kalusteita on ollut vaikea saada pysymään suorassa ilman alituista huojumista johtuen perinteisten terassikivien epätasaisesta pinnasta. Kivet voi helposti ja nopeasti leikata timanttilaikalla varustetulla kulmahiomakoneella.