Uheldig gør det selv'er

Tee se itse -tyyppejä on erilaisia. Mihin ryhmään hän mielestäsi kuuluu?

Herra Tarpeeksi hyvä

Motto: "Se on tarpeeksi hyvä!"

Jos se toimii, se riittää! Tämä mies haluaa tehdä kaiken itse, ja hänen ratkaisunsa toimivat. Sieviä ne eivät kuitenkaan ole. Katkenneen ovenkahvan voi ihan hyvin korvata pätkällä paksua vesiletkua. Sehän toimii!

Aitaa ei voi aina ylittää matalimmasta paikasta. Terassi vajoaa jossain vaiheessa, jos se kiilataan oikeaan korkoon tavallisilla puukiiloilla. Mutta mitä siitä! Uusi puukiila kestää taas muutaman vuoden, ja terassin keskellä voi kävellä vähän varovaisemmin.

Jälkiviisas

Motto: "Olisin voinut kertoa tuon jo etukäteen!"

Tämä tyyppi hiipii aina lähistölle, kun rakennat jotain. Hänellä on aina hyviä neuvoja. Neuvot koskevat valitettavasti vain asioita, jotka olisit voinut tehdä paremmin.

Jälkiviisaus on erityisen rasittavaa silloin, kun jotain on mennyt oikeasti pieleen. "Sinun olisi pitänyt..." saa sapen kuplimaan esimerkiksi silloin, kun olet juuri halkaissut listan pilalle. Hillitse kuitenkin itsesi ja hymyile, vaikka haluaisit heittää tyyppiä vasaralla.

Vanha veistonopettaja

Motto: "Kaikki oli ennen paremmin!"

Höyrynsulkumuovi on nykyaikaista hapatusta, eikä pellavaöljymaalia parempaa tuotetta ole koskaan keksitty. Vanhan veistonopettajan mielestä maailma on suistunut radaltaan. Uudet, fiksut saumausaineet eivät vedä vertoja kalkkilaastille.

Tämä tyyppi takertuu talttaansa vaikka näkee omin silmin, kuinka hyvä laite multicutteri on. Hänen kotinsa on täynnä perusteellista, vanhanaikaista käsityötä. Eikä hän mene koskaan siitä, missä aita on matalin. Hän etsii mieluummin aidan korkeimman kohdan, rakentaa itse tikapuut ja lakkaa askelmat neljään kertaan.

Sinnepäin-Sirkka

Motto: "Vähän vino on parempi kuin pahasti vino!

Tämän tyypin ei olisi koskaan pitänyt tarttua ensimmäiseenkään työkaluun. Mutta kun hän haluaa! Jokainen projekti, johon tämä tyyppi ryhtyy, menee mönkään. Uusi vesihana vuotaa enemmän kuin vanha, tapetti kupruilee ja valuu alas seiniltä, kaikista rei'istä tulee pari numeroa liian isoja, eikä mikään onnistu ensimmäisellä yrityksellä. Eikä toisella. Oikeastaan ei ole olemassa yhtään remonttia, jossa tämä tyyppi onnistuu.

Mutta hei! Parempi onni ensi kerralla. Periksi ei anneta!

Ikuinen optimisti

Motto: "Kyllä sen ehtii tehdä siihen mennessä!" Tämä tyyppi on taitava, jopa erittäin hyvä tee se itse -rakentaja. Hän pitää asioiden korjaamisesta, ja lopputulokset ovat hyviä. Valitettavasti hän on myös yltiöoptimistinen. Uusi keittiö? Sehän valmistuu iltatöinä kahdessa viikossa. Pitäisikö vanha vessanpönttö vaihtaa seinälle ripustettavaan malliin? Sehän onnistuu, ennen kuin vieraat ovat täällä. Tai niin hän luulee.

Tosiasiassa projektit eivät koskaan valmistu ajoissa eivätkä kokonaan. Jostain puuttuu aina viimeinen lista tai sauma. Tai viimeinen kerros maalia.

Hän tietää hyvin, että projekti pitäisi tehdä loppuun asti, mutta joka kerta käy samalla tavalla. Ennen kuin hän on päässyt loppuun, pää on täynnä uusia ideoita, eikä viimeinen lista tai maalikerros enää tunnu kovin tärkeältä. Hän on jo seuraavan remontin tuoksinassa.