Rapean porsaanselän paistaminen vaatii taitoa.

Rapean porsaanselän paistaminen vaatii taitoa.

Poraa korkki ulos pullosta

Korkkiruuvia ei väännetty tarpeeksi syvälle, ja puolet korkista jäi pullon kaulaan viinin tukkeeksi. Tee se itse -miehelle ratkaisu on kuitenkin aina käden ulottuvilla.

Etsi karmiruuvin tapainen pitkä ja paksu ruuvi, poraa se korkinpätkän läpi ja vedä korkki ulos pihdeillä. NOSTA korkkia varovasti, jotta se ei murennu viinin sekaan!

Ruuvaa kansi irti käden käänteessä

Märkiä tiskirättejä, kipeitä käsiä ja valkoisia rystysiä. Jos olet joskus yrittänyt avata tiukkaan juuttuneen säilyketölkin kannen, tiedät, mistä on kysymys.

Kansi tuntuu siltä, kuin se olisi hitsattu kiinni purkkiin. Tiukkuus johtuu kuitenkin purkkiin muodostuneesta alipaineesta. Lämpimänä purkitettavat säilykkeet viilenevät purkissa, jolloin purkissa olevan ilman tilavuus pienenee. Ilmiö johtaa usein siihen, ettei kansi tahdo aueta millään.

Ongelmaan on onneksi helppo ratkaisu: Etsi käsiisi talttapäinen ruuvimeisseli, työnnä se kannen ja purkin väliin ja vääntele meisseliä puolelta toiselle. Purkin paine tasoittuu ja kansi aukeaa helposti.

Rapeaa porsasta rikkaruohonpolttimella!

Mikään ei latista joulutunnelmaa niin kuin vetelä siankamara. Puolikalpea, kellertävä ja muovisen tuntuinen siannahkasuikale maistuu juuri niin yököttävältä kuin kuulostaa. Tasaisen ja rapean pinnan paistaminen on oma taiteenlajinsa.

Läskissä on lähes poikkeuksetta painaumia, jotka eivät paistu yhtä hyvin kuin muu pinta. Siksi julkaisemme tämän paistoniksin kaikkien kinkkufanien iloksi: Nosta kinkku, sianselkä tai kamara uunista ja leikitä kalpea läski sähkökäyttöisellä rikkaruohonpolttimella (tai kuumailmapuhaltimella).

Se toimii yllättävän hyvin, katso vaikka!