UUTTA tällä viikolla

Bakteereja tuhoava valo, hajuton maski ja todella halpa jiirisirkkeli ovat tämän viikon uusia ja mielenkiintoisia tuotteita!

Bakteereja tappava lamppu

LIFX Clean vähentää vahingollisia bakteereja kodin pinnoilla sillä aikaa, kun nukut tai makoilet sohvalla. Valmistajan mukaan valojen erikoisdiodit tappavat jopa 90 prosenttia vahingollisista E. coli -bakteereista.

Jos haluat käyttää lamppua tavallisena valona, voit valita mieleisesi värin lamppuun kuuluvasta puhelinsovelluksesta. Voit valita sovelluksella myös sen, milloin valon toiminto vaihtuu ja jättää bakteereja tappavan valon päälle esimerkiksi yön ajaksi kylpyhuoneeseen.

Yksi lamppu maksaa noin 80 euroa

NELJÄ ETUA

 • Paljon eri värisävyjä
 • Ledin käyttöikä 22,8 vuotta
 • Vähentää bakteereja
 • Toimii sovelluksella

Maski päähän

Milwaukeen hengityssuojaimen läpi on helppo hengittää, ja tehokas suodatin pitää sen kuivana.

Hengityssuojaimen käyttäminen on hyvä ajatus muun muassa silloin, kun halkaiset lankkua pöytäsirkkelillä tai jyrsit vanhoja laastisaumoja pois kulmahiomakoneella. Milwaukee FFP2 on tehokas hengityissuojain, jonka läpi on helppo hengittää.

Maski ei myöskään kostu sisäpuolelta. Nenän ympärille painettava osa on tehty joustavasta alumiinista, joten maskia on helppo säätää. Lisäksi maskin voi taitella taskuun.

Paketillinen maskeja maksaa noin 30 euroa.

Aloittelijan jiirisirkkeli

Scheppachin uutuusmalli on hyvä valinta, jos tarvitset perustason katkaisu- ja jiirisirkkelin, jossa ei ole ylimääräisiä hienouksia.

Sirkkelissä on 1 500 watin moottori, ja terän halkaisija on 210 milliä. Sahalla voi sahata suorassa kulmassa 120 milliä leveitä ja 60 milliä paksuja puita, mutta 45 asteen kulmassa terä riittää vain 80x35 millin kokoisten puiden sahaamiseen.

Sirkkeli painaa 7,7 kiloa, mutta sen hinta ei huimaa päätä: sirkkeli maksaa noin 90 euroa.

Raskasiskuinen kevytkone

Metabon poravasaraa voi käyttää sekä poravasarana että tavallisena porakoneena esimerkiksi puun, kipsin, muovin ja teräksen poraamiseen.

Näppärän kokoinen kone toimii 12 voltin akulla ja painaa akun kanssa vain 2 kiloa. Se tarkoittaa, että konetta on helppo liikutella ja sillä jaksaa tehdä töitä pitkiä aikoja kerrallaan. Kone iskee 5 250 kertaa minuutissa, ja 87 desibelin melutaso vastaa leikkivistä lapsista kuuluvaa ääntä.

Metabo PowerMaxx BH 12 BL 16 maksaa noin 400 euroa laturin ja kahden 4 Ah akun kanssa.

SUURIMMAT TERÄKOOT

 • Betoni: 16 mm
 • Tiili: 68 mm
 • Teräs: 13 mm
 • Pehmeä puu: 20 mm

Työkalupakin yleismies

Makitan uuden monitoimityökalun teriä on helppo vaihdella ilman työkaluja

Monitoimityökalua käytetään moniin eri tarkoituksiin, eikä Makita DTM52Z ole poikkeus. Pieni kone sopii loistavasti muun muassa oven peitelistojen lyhentämiseen ennen uuden lattian asentamista. Sillä voi myös hioa pieniä pintoja ja sahata reiän levyn keskelle.

Terän vaihtaminen onnistuu nopeasti ilman työkaluja. Koneessa on myös pieni led-valo, josta on korvaamaton apu pimeässä kaapissa. Erikoistekniikka pitää tärinän kurissa ja helpottaa tarkasti sahaamista. Hinta noin 400 euroa laturin ja kahden 5 Ah akun kanssa.

TEKNISET TIEDOT

 • Akun jännite: 18 v
 • Mitat (PxLxK): 322x95x126 mm
 • Melutaso: 69–76 dB
 • Paino: 2 kg

Kokoon taitettava työpöytä

Boran työpöydän voi taittaa kokoon ja ottaa mukaan käden käänteessä. Pöytä kestää jopa 1113 kilon painon.

Tarvitsetko kokoon taitettavaa työpöytää, joka on tarpeeksi korkea ja sopii yhtä hyvin pihalla ja verstaassa työskentelyyn? Jos vastaus on kyllä, Bora Centipede voi olla hyvä ratkaisu.

Kokoon taitettava työpöytä koostuu kuudesta teräsjalasta, jotka muodostavat tukevan rungon yhdessä muutaman vinotuen kanssa. Pöydän mitat ovat 1220x610 milliä, ja sen korkeus on 762 milliä. Pöytä kestää 1133 kilon painon, joten sitä voi käyttää yhtä hyvin sirkkelin alustana kuin kipsilevynipun pohjana. Pöydän mukana tulee neljä kiinnikettä ja kaksi puristinta, jotka on tehty kovasta muovista.

Työpöytä maksaa noin 100 euroa.

TEKNISET TIEDOT

 • Mitat avattuna: 1220x610x762 mm
 • Mitat taitettuna: 200x150x98 mm
 • Paino: 5,7 kg

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Uutta toimitukselta