UUTTA tällä viikolla

Tämän viikon Tee Itse -uutisissa on muun muassa pieni ja fiksu ketjusaha, nerokas taittomitta ja kätevä puukkosaha.

Erinomainen saha aloittelijalle

Stiga SE 1835 on hyvä vaihtoehto isojen oksien karsimiseen, pienten puiden kaatamiseen ja pensaiden raivaamiseen. Sahassa on 35 senttiä pitkä laippa ja 1800 watin moottori. Saha on voimakas, sitä on helppo liikutella, ja se painaa 5,4 kiloa.

Öljysäiliön ikkuna on läpinäkyvä, joten öljyn määrää on helppo pitää silmällä työn aikana. Sahassa on pumppu, joka voitelee ketjua koko ajan automaattisesti. Ketju kiristetään ilman työkaluja.

Katso seinän sisään

Boschin uusi rakennetunnistin on oikea valinta, jos haluat olla varma siitä, ettet poraa tai ruuvaa seinän sisällä oleviin putkiin tai johtoihin.

Laite perustuu kehittyneeseen tutkaustekniikkaan, joka havaitsee raudan, toimivat ja irti kytketyt sähköjohdot, vesiputket ja puurakenteet. Laitetta voi käyttää sekä kevytrakenteisten väliseinien että paksujen betoniseinien tutkimiseen. Tunnistin mittaa etäisyyden kohteeseen viiden millin tarkkuudella, ja sillä voi ottaa kuvakaappauksia arkistoa varten. Lisäksi laite havaitsee seinän sisäiset vuodot.

Bosch D-Tect 200 C Professional maksaa noin 1200 euroa. Hintaan kuuluu kovasta muovista tehty säilytyslaatikko, laturi ja 2 Ah akku.

Fiksumpi mitta

Se voi kuulostaa erikoiselta, mutta Hultafors on tehnyt pienen läpimurron, joka voi ehkäistä tulevaisuudessa monta yksinkertaista mittausvirhettä.

Ruotsalainen työkalujätti tuo markkinoille uuden taittomitan, jossa on niin sanottu käänteinen mitta-asteikko. Se tarkoittaa, että numerot on painettu vastakkaiselle puolelle kuin tavallisessa taittomitassa. Sen ansiosta mitan voi asettaa pintaa vasten myös silloin, kun mittaa ei ole avattu kokonaan, eikä mittaa tarvitse laskea 200 sentistä alaspäin.

Hultafors Contact -taittomitta on tehty lasikuidusta, ja sen kokonaispituus on 200 senttiä. Mitan hinta asettunee hieman yli kymmeneen euroon

Pystyvä puukkosaha

Hikokin puukkosaha on 335 milliä pitkä, ja sen kanssa voi käyttää myös pistosahan teriä.

Hikoki CR12DA on näppärän kokoinen puukkosaha, joka on ilman terää 335 milliä pitkä ja painaa 1,4 kiloa. Sahaa voi käyttää yhdellä kädellä, ja sillä voi sahata muun muassa terästä, alumiinia ja muovia.

Terän voi kääntää toisin päin, mistä voi olla hyötyä etenkin alhaalta päin sahaamisessa ahtaassa paikassa. Kone on monipuolinen, sillä sen kanssa voi käyttää myös pistosahan teriä.

Hikokin puukkosaha maksaa noin 220 euroa laturin ja yhden 2,5 ampeeritunnin akun kanssa.

TEKNISET TIEDOT

  • Akun jännite: 12 v
  • Maks. puun paksuus: 50 mm
  • Maks. teräsputken paksuus: 50 mm
  • Iskun pituus: 13 mm
  • Paino: 1,4 kg

Päivitetty klassikko

Festoolin upotussaha on kehitetty kauan sitten. Nyt siitä on tehty versio, jossa turvallisuuteen on kiinnitetty erityshuomiota.

Mitä järkeä on tehdä kokonaan uusi työkalu, jos vanhan voi päivittää tähän päivään? Vaikuttaa siltä, että Festoolilla on ajateltu samalla tavalla, kun TSC 55 K -upotussahaa on suunniteltu.

Suurin muutos entiseen on se, että akulla toimivassa upotussahassa on takapotkunesto, joka pysäyttää terän heti, kun se osuu liian kovaan materiaaliin. Se vähentää riskiä siitä, että saha hyppää taaksepäin sahaajaa kohti. Toiminnon voi kuitenkin kytkeä pois päältä, jos se haittaa sahaamista jossain tilanteissa.

Saha maksaa noin 1 000 euroa säilytyslaatikon, laturin ja kahden 5,2 Ah akun kanssa.

TEKNISET TIEDOT

  • Akun jännite: 18 v
  • Terän halkaisija: 160 mm
  • Sahaussyvyys 90°: 55 mm
  • Sahaussyvyys 45°: 43 mm
  • Paino: 4,6 kg

Lisää samasta aiheesta Uutta toimitukselta