Perävaununi takavalo välkkyy!

Jotain on pielessä! Aina vasemmalle vilkuttaessa auto näyttää virheilmoituksen, ja perävaunun takavalo välkkyy. Osaatteko auttaa?

Kyllä! Ongelma voi johtua kahdesta syystä. Joko perävaunun vilkun polttimo on palanut tai johtosarjassa on huono liitos – todennäköisesti perävaunun pistorasiassa.

Perävaunua joutuu olemaan vaativissa oloissa ulkona auringossa, tuulessa, sateessa, lumessa ja räntäsateessa, ja se kuluttaa liittimien ja johtojen metalliosia. Onneksi vika on helppo korjata. Alla on ohjeet liitoksen tarkistamiseen. Jos ongelma ei ratkea, napsauta alla olevaa linkkiä ja lue artikkeli:

10 VINKKIÄ: Pidä peräkärry huippukunnossa!

Pistoke

Liikenteessä näkee usein peräkärryjä, joissa ei ole valoja. Valoitta ajo on vaarallista, ja laitonta, ja usein vian voi korjata nopeasti puhdistamalla pistokkeet ja kytkennät tai vaihtamalla polttimon. Pistoke on joko 7- tai 13-napainen mallista riippuen. Jos autossa on 13-napainen pistoke ja trailerissa 7-napainen, tai toisin päin, voit ostaa sovittimen näiden pistokkeiden yhdistämiseksi.

Johtosarja on päässyt ulos pistokesuojuksesta. Tällöin pistokkeeseen voi päästä sadevettä. Varmista aina, että johtosarjat ovat tiiviisti pistokkeen suojakotelon sisällä.

Hapettuneen liittimen voi puhdistaa kevyesti kangasliinalla. Navat voivat turvota, jolloin niitä voi olla hankala kytkeä vastakappaleeseen. Napoja voi puhdistaa liitinsuoja-aineella.

Lattaliitin voi hapettua ja irrota liittimestä. Tarkista kaikki liitokset irrottamalla liittimet yksitellen. Vaihda liitin tarvittaessa tai purista se kevyesti yhteen. Ruiskuta liitinsuoja-ainetta.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Uutta toimitukselta