Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ennakkoluuloja sähköautoista: Ajoimme akulla rautakauppaan!

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Sähköautojen soveltuvuudesta arkielämään omakotitalossa on paljon mielipiteitä ja ennakkoluuloja. Lue ensivaikutelmamme tästä!

VWID4 peräkärryn kanssa

"Seuraavaksi pitäisi ehkä hankkia sähköauto, mutta sopiiko se talonomistajan elämään ja peräkärryn kuskaamiseen?" Asia tuli puheeksi toimituksen kahvipöydässä, ja vähän ajan päästä autolehdessä työskentelevät kollegamme järjestivät VW ID4:n, jotta pääsimme kokeilemaan autoa.

Testasimme, miten sähköauto sopii täyteen ahdetun 1000 kilon peräkärryn tyhjentämiseen. Se meni niin hyvin, ettei siitä ole paljon kerrottavaa. Auto vei kuorman helposti kaatopaikalle, eikä peräkärryä edes huomannut peräkoukusta lähtevää pientä kitinää lukuun ottamatta.

Seuraavaksi testasimme, miten auto pärjää raskaan kuorman kanssa. Ajoimme rautakauppaan ja lastasimme peräkärryyn 750 kiloa kiviä.

Edes kivikuorman kanssa autosta ei kunnolla huomannut, että sen perässä on kärry. Auto kiihtyi niin nopeasti, että ehdimme hetken jo pelätä, että peräkärry menee poikki. Peräkärryä ei huomannut oikeastaan muusta kuin siitä, että auto käytti 3-4 kertaa enemmän virtaa kilometriä kohti kuin normaalisti.

Ensimmäinen kokemuksemme sähköautosta ja peräkärrystä oli erittäin positiivinen. Jos sähköautolla voi vetää peräkärryä, sillä voi käydä myös rautakaupassa ja kaatopaikalla :)

Ennakkoluulo #1: Sähköautolla ei voi vetää peräkärryä

Fakta: Se riippuu täysin autosta. Jos sähköautossa on peräkoukku, sillä voi vetää peräkärryä.

Ennakkoluulo #2: Sähköautolla voi vetää vain 300 kilon peräkärryä

Fakta: Markkinoilla on paljon sähköautoja, joilla voi vetää yli 1000 kilon kuormia. Esimerkiksi VW ID4:llä, jolla kävimme rautakaupassa, saa vetää yli 1000 kilon kärryä.

Ennakkoluulo #3: Sähköauto ei jaksa vetää kärryä

Fakta: Jaksaa, ja todella hyvin. Useimmissa sähköautoissa on paljon hevosvoimia. ID4 oli todella vakuuttava!

Ennakkoluulo #4: Sähköautolla vetäminen vie aivan liikaa sähköä

Fakta: Se on totta. Mitä enemmän virtaa auto käyttää. Emme lähtisi kiertämään Eurooppaa sähköautolla ja asuntovaunulla, mutta sähköautolla pääsee helposti rautakauppaan ja takaisin.

VW ID4, peräkätty ja 750 kiloa kiviä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin