Iloitsemme toimituksessa, että olemme voineet omalta osaltamme myötävaikuttaa monen luovan ja hyvin toimivan nikkarointihankkeen toteutumiseen. Olemme koonneet 10 suosituinta tee itse -artikkelia vuonna 2013.

Lukuiloa!

Näin asennat huopakaton Tule mukaan huopakattokurssillemme, niin osaat asentaa kattohuovan oikein. Katso, miten huopa asennetaan yksija kaksikerroksisena ja miten kolmiorimakate syntyy.

Rakenna helpot ulkoportaat Unohda hankalat reisilankkujen ja monimutkaisten rakenteiden sahaukset. Näytämme, miten portaat voi rakentaa vain sahaa ja pora-/ ruuvikonetta käyttämällä.

Helpot ja komeat terassinportaat Ikivanhoja työohjeita noudattaen voi rakentaa vähin materiaalein hyvät portaat. Näytämme, miten rakennat tummasta kovapuusta komeat portaat.

Polttopuut katoksen alle Rakenna puuliiteri, jossa on tilaa sekä kuiville klapeille että niille, joiden pitää kuivua vielä talven yli. Ohjeita voi myös soveltaa ja rakentaa vaja pyörää, pihatraktoria tai muuta tarvetta varten.

Puuvaja tuplaovilla Teimme puuvajan rakenteesta niin avoimen, että tuuli pääsee kuivaamaan polttopuut tehokkaasti. Isot ovet voi avata yhtä aikaa, jolloin vajaan on erityisen helppo pinota halkoja. Tiukkaan pinoten halkoja mahtuu vajaan yli kaksi mottia, pilkkeitä noin 3,5 m3 irtokuutiota.

Testi: Oksasilppuri Oksasilppuri voi muuntaa puutarhajätteen hyödylliseksi ja koristeelliseksi hakkeeksi. Mutta laitteiden välillä on suuria eroja siinä, kuinka hienoa haketta ne tekevät ja kuinka paljon ne meluavat silputessaan. Syötimme kymmentä oksasilppuria oksilla ja risuilla.

Lähivarasto polttopuille Jos puuliiterisi sijaitsee kauempana talolta, voi pääoven vieressä sijaitseva lisäkatos olla kätevä.

Tee ilmava puuvaja Polttopuut kuivuvat nopeasti tässä kevyessä ja ilmavassa puuvajassa. Tilavaan rakennelmaan mahtuu halkoja peräti neljä ja puoli kuutiometriä. Lue, kuinka helppo vaja on rakentaa!

Rakenna erillinen terassi Joskus puutarhan paras paikka on rauhallinen kulmaus, joskus tuulinen avara piha. Rakennamme terassin, joka voidaan sijoittaa irralleen talosta.

Rakenna vaja elementeistä Valmiista aitaelementeistä syntyy vaivattomasti maailman helpoin vaja. Hinta on kohtuullinen, lopputulos komea ja aikaa menee vain muutama päivä.