Katso Suomen paras tee se itse -projekti täältä!

Tyylikäs ja tunnelmallinen grilli-iglu vei voiton, kun etsimme Suomen parasta tee se itse -projektia. Toiselle sijalle nousi upea hirsilaavu ja kolmanneksi kaunis muumitalo-leikkimökki. Tee Itse ja Ryobi onnittelevat voittajia!

Sanotaan se heti aluksi: Ei ollut helppoa valita kolmea voittajaa kymmenien mielenkiintoisten projektien joukosta. Teimme Ryobin kanssa töitä asian eteen käytännössä koko lokakuun. Katsoimme läpi kaikki kuvat ja projektit viimeistä yksityiskohtaa myöten ja keskustelimme töistä vuorokausikaupalla.

Tee Itsen, Ryobin ja lukijoiden äänet on laskettu yhteen, ja olemme iloisia voidessamme esitellä 3 voittoisaa projektia:

1. sija: Grilli-iglu

Kilpailun voittajaksi valittiin Arto Ukskosken grilli-iglu. "Projekti lähti vähän käsistä. Alkuun oli tarkoitus tehdä grillikota napapiirin tuntumassa sijaitsevan omakotitalon takapihalle. Toiveena oli kuitenkin pimeän aikaan ihailla revontulia ruoan grillauksen yhteydessä. Rakentaminen pallon muotoon on tunnetusti helppoa, joten rakentamisen ohella vaikeaa tässä työssä oli suunnittelu. Erityisesti polykarbonaatin koko ja taivutus aiheuttivat päänvaivaa, mutta lopputuloksena hukkatavaraa jäi vähän, ja ainoat valmiina ostetut iglun osat ovat grilli ja huuva. Kaikki muu ovea myöten on itse suunniteltu ja käsityönä valmistettu."

Arto voittaa 3500 euron arvoisen Ryobi-lahjakortin.

2. sija: Laavu

Toinen sija meni Olli Pahikaisen upealle hirsilaavulle. "Perheen ja ystävien kanssa toteutettu laavuprojekti. Laavu tehtiin yleiseen käyttöön ilahduttamaan retkeilijöitä kauniiseen Siiponjoen maastoon Kalajoelle. Aikaisempaa kokemusta hirsirakentamisesta ei ollut, mikä teki projektista mielenkiintoisen puiden kaatamisesta viimeistelyihin saakka. Mikäs sen parempaa kun yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen."

Olli voittaa 2000 euron arvoisen Ryobi-lahjakortin.

3. sija: Muumitalo

Kolmanneksi valittiin Teemu Rehnin rakentama muumitalo. Hän kuvailee työtään ytimekkäästi: "Leikkimökki muumitalon hengessä."

Teemu voittaa 1500 euron arvoisen Ryobi-lahjakortin.

    Muut lukevat juuri nyt …