Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Valitse oikea lista

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Rautakaupan listaosasto voi olla melkoinen viidakko. Mihin tarkoitukseen mitäkin listaa käytetään? Laadimme taulukon, josta selviää, mihin erityyppiset lista on tarkoitettu.

Listat: Valitse oikea lista

Lue oppaamme 20 tavallisesta listasta.

Artikkelissa esitellään 20 yleistä listaa. Taulukossa kerrotaan listojen materiaalit, käyttötarkoitukset, mittasuhteet ja suuntaa antavat hinnat erilaisille listoille:

  • Peitelistat
  • Reunalistat
  • Jalkalistat
  • Erikoislistat
  • Kattolistat

Listoista voi tehdä esimerkiksi peilipaneeleja tai koristeita keittiö­ kaappien oviin.

Koristeluun

Listoja käytetään paitsi käytännön syistä, myös koristeluun ja erilaisten vaikutelmien luomiseen. Kaupoissa on lukemattomia erilaisia koriste­ listoja, joilla on myös jokin käytännön tarkoitus. Toisaalta myös aivan taval­ lisilla listoilla voi tehdä silmää hiveleviä rakenteita kuten peilipaneeleja.

Käytännössä vain mielikuvitus rajoittaa listojen käyttöä koristeina. Listoilla voi koristella esimerkiksi seiniä, kaapin ovia ja ikkunan pieliä. Koristelis­ tojen materiaalit vaihtelevat tavallisesta männystä jalopuu­ ja MDF­listoihin.

Jalkalistat, peitelistat, reunalistat ja kattolistat peittävät siististi eri pintojen väliset raot.

Viimeistelyyn

Ikkunat ja ovet näyttäisivät hirveiltä ilman peite­ listoja. Karmin viereen jää aina rako, josta näkyy eristeitä, runkotolppia ja muita rakenteita. Lista peittää raon siististi.

Listoja asennetaan samasta syystä seinän ja katon saumaan, lattian rajaan ja eri rakenteiden välille. Huone näyttää valmiilta vasta, kun raot on peitetty siisteillä listoilla. Listoilla voi myös suojata herkästi rikkoutuvia paikkoja.

Viimeistelyyn tarkoitettuja listoja tehdään eri puulajeista, MDF:stä, muovista ja metallista. Listojen malli ja koko kannattaa valita ajatuksella sisustustyylin ja talon tyypin mukaan.

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin