Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vaihda vaurioitunut syöksyputki

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Muovinen syöksyputki voi hyvin kestää vuosia, mutta jos siihen vahingossa törmää esimerkiksi täyteen lastatuilla kottikärryillä, putki murtuu. Onneksi se on helppo vaihtaa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
60 euroa
Vaihda vaurioitunut syöksyputki

Johdanto

Useimmista muovimateriaaleista tulee verrattain hauraita, kun niille kertyy käyttövuosia. 15 vuotta vanha syöksy-putki saattaa kärsiä vakavista vaurioista, jos sitä on vuosien aikana kolhittu esimerkiksi kottikärryillä.

Räystäskourujen tai syöksyputkien pienemmistä vaurioista selviää ylimää-räisellä kourun tai syöksyputken kappaleella, joka liimataan paikalleen peittä-mään mahdollinen reikä. Jos vaurio sen sijaan on yhtä iso kuin tässä kohteessa, koko syöksyputki on vaihdettava.

Ohjeet

Helppo vaihto

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Aloita kappaleen vaihto poistamalla vaurioitunut putki ja vanha kiinnitin. Kiinnittimissä on yleensä pienet tapit, jotka voi napauttaa ulos terävä-kärkisellä ruuvitaltalla.

2

Jotta syöksyputki saadaan vankasti kiinni, ylin putkikiinnike pitäisi sijoittaa välittömästi putken ylimmän mutkapalan alle. Jos vaihdat myös mutkapalan, liima se kiinni lähtösuppiloon kouruliimalla.

3

Uuden putken pitää olla noin senttimetrin lyhyempi kuin kahden mutkapalan kiinnittimien väli. Käytä rautasahaa, kun leikkaat putken sopivaan pituuteen. Poista jäysteet sisä- ja ulkopuolelta karkealla hiomapaperilla.

4

Vanhat pidikkeet poistetaan ja tilalla kiinnitetään uudet muoviset. Kiinnitä pidikkeet seinään niiden mukana saatavilla ruuveilla.
TÄRKEÄÄ! Pidike pitää kääntää oikein päin - katso pidikkeessä olevaa nuolta.

5

Kiristä putkikiinnittimet ruuvi-taltalla. Ylimpi rengas kiristetään putken ympärille, alempi tukee tätä. Nyt vaurioitunut syöksyputki on vaihdettu uuteen. Aikaa kului noin tunti.

Vie aikaa

Työstä selviää noin tunnissa.

Hinta

Materiaalit noin 60 €.

Vaikeusaste

Syöksyputken vaihto on yksinkertainen tehtävä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin