Vaihda vaurioitunut syöksyputki

Muovinen syöksyputki voi hyvin kestää vuosia, mutta jos siihen vahingossa törmää esimerkiksi täyteen lastatuilla kottikärryillä, putki murtuu. Onneksi se on helppo vaihtaa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
60 euroa

Johdanto

Useimmista muovimateriaaleista tulee verrattain hauraita, kun niille kertyy käyttövuosia. 15 vuotta vanha syöksy-putki saattaa kärsiä vakavista vaurioista, jos sitä on vuosien aikana kolhittu esimerkiksi kottikärryillä.

Räystäskourujen tai syöksyputkien pienemmistä vaurioista selviää ylimää-räisellä kourun tai syöksyputken kappaleella, joka liimataan paikalleen peittä-mään mahdollinen reikä. Jos vaurio sen sijaan on yhtä iso kuin tässä kohteessa, koko syöksyputki on vaihdettava.

ONGELMA:
Syöksyputkea on kolhittu kottikärryillä, ja putki on pahasti vaurioitunut.

RATKAISU:
Pari metriä uutta syöksyputkea estää vuodot sellaisista kohdista, joista vesi ei saa valua ulos.

Vie aikaa

Työstä selviää noin tunnissa.

Hinta

Materiaalit noin 60 €.

Vaikeusaste

Syöksyputken vaihto on yksinkertainen tehtävä.

Ohjeet

01
Helppo vaihto 5 Vaihe

1

Aloita kappaleen vaihto poistamalla vaurioitunut putki ja vanha kiinnitin. Kiinnittimissä on yleensä pienet tapit, jotka voi napauttaa ulos terävä-kärkisellä ruuvitaltalla.

2

Jotta syöksyputki saadaan vankasti kiinni, ylin putkikiinnike pitäisi sijoittaa välittömästi putken ylimmän mutkapalan alle. Jos vaihdat myös mutkapalan, liima se kiinni lähtösuppiloon kouruliimalla.

3

Uuden putken pitää olla noin senttimetrin lyhyempi kuin kahden mutkapalan kiinnittimien väli. Käytä rautasahaa, kun leikkaat putken sopivaan pituuteen. Poista jäysteet sisä- ja ulkopuolelta karkealla hiomapaperilla.

4

Vanhat pidikkeet poistetaan ja tilalla kiinnitetään uudet muoviset. Kiinnitä pidikkeet seinään niiden mukana saatavilla ruuveilla.
TÄRKEÄÄ! Pidike pitää kääntää oikein päin - katso pidikkeessä olevaa nuolta.

5

Kiristä putkikiinnittimet ruuvi-taltalla. Ylimpi rengas kiristetään putken ympärille, alempi tukee tätä. Nyt vaurioitunut syöksyputki on vaihdettu uuteen. Aikaa kului noin tunti.

Muut lukevat juuri nyt …