Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vino katto

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Usein käy niin, että kipsilevy pitäisi asentaa vinoa kattoa vasten. Vinous on kuitenkin helppo ottaa huomioon mitattaessa.

Katon vinous mitataan rakentajan suorakulmalla. Suorakulman lyhyempi sivu asetetaan tiiliseinää vasten. Näin selviää, miten vinossa katto on. Seinään tehdään merkintä siihen kohtaan, jossa vinous on suurimmillaan.

Sitten mitataan suorakulman ja katon välinen etäisyys, joka on 12 mm. Katon ja lattian välinen etäisyys mitataan suorakulman kärjen kohdalta. Se on 244,3 cm. Kipsilevy leikataan näiden mittojen mukaan.

Tässä käytetään 250 senttimetrin pituista kipsilevyä. Sen toisella puolella korkeudeksi tulee 244,3 cm, mutta toiselle puolen on lisättävä 12 mm. Pisteet yhdistetään tasaisella kipsinpalalla, ja siihen merkitään viiva.

Viivaa pitkin leikataan katkoteräveitsellä, ja ylimääräinen pala lohkaistaan irti. Reuna leikataan siistiksi, kun levy on vielä työpöydällä. Nyt levy nostetaan paikalleen, ja kuten näkyy, se sopii hyvin, vaikka katto on vinossa.

LUE LISÄÄ: Levyhissi: Levynostin vain 20 eurolla

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin