Video
Helppo
Vaikea

Rapatun katon halkeamilta voi olla vaikea välttyä. Erilaiset rakennusmateriaalit elävät eri tavalla ja voivat vuosien kuluessa halkeilla tai lohkeilla. Pintaan voi ilmestyä rumia halkeamia. Jos halkeamilla on taipumus ilmestyä uudestaan, kattoa kannattaa vahvistaa kuituvahvikevuodalla, joka tekee pinnasta ilmeeltään yhtenäisen ja pitää ongelman tehokkaasti kurissa. Halkeamia vastaan voi taistella akryylitasoiteputkilon, hiekkatasoitteen ja kuituvahvikevuodan avulla. Näillä eväillä katosta tulee kuin uusi.

TOIMI NÄIN:

1. Rapsuta halkeama ensin auki

Jotta halkeaman voisi täyttää, sen pitää olla vähintään 5 mm leveä. Imuroi halkeama lopuksi, jotta alusta on varmasti puhdas ja tasoite voi kiinnittyä kunnolla.

2. Levitä akryylitasoitemassaa

Putkilo, jossa on pitkä suutinosa, on kätevä väline, sillä sen avulla yltää hyvin halkeaman sisään. Halkeamaa voi myös kostuttaa hieman vedellä ennen tasoittamista, jotta tasoite tarttuu kunnolla kiinni.

3. Paina akryylitasoite kunnolla halkeamaan

kun silotat sen pinnan kapealla lastalla. Poista ylimääräinen tasoite, jotta hiekkatasoitteelle jää tilaa. Odota, että akryylitasoite on kuivunut ennen kuin jatkat työskentelyä.

4. Hienotasoita hiekkatasoitteella

Jos et säästele liikaa tasoitetta, voit yleensä selvitä yhdellä viimeistelykerroksella. Kun hiekkatasoite on kuivunut, hio pinta hiomapaperilla (karkeus 100).

5. Jos epäilet, että halkeamia syntyy uudestaan

kattoa kannattaa vahvistaa kuituvahvikevuodalla. Ohut vuota on lähes näkymätön, mutta se vahvistaa kattoa tehokkaasti ja estää uusien halkeamien syntymisen.