Tästä venttiilistä lämpöä karkaa erityisen paljon. Se johtuu osaksi siitä, että etukappale on pudonnut, tai sitä ei ole edes asennettu, ja osaksi siitä, että suojaverkko on rikki ja ilmanvaihtoputken tukkii melkein kokonaan puolikas linnunpesä.

Venttiiliin pitää asentaa kokonaan uusi etukappale, ja vanha poistetaan. Uuden etukappaleen aukosta on tehty malline. Sen voi kiinnittää parilla ruuvilla. Käyttämällä mallinetta aukon sahaaminen sujuu kätevästi reikäsahalla.

Uusi putki on hieman liian pitkä, ja siitä pitää leikata. Se työnnetään aluksi täysin paikalleen, niin että leikkauskohta voidaan merkitä. Mitta merkitään putkeen, joka poistetaan ja katkaistaan metallisahalla.

Sen jälkeen se asetetaan takaisin paikalleen. Kaikki neljä kulmaa leikataan katkoteräveitsellä, sillä muuten ne jäävät näkyviin, kun etukappale asennetaan. Jotta putki tulee tiukasti kiinni seinässä olevaan ilmastointiventtiiliin, se kiinnitetään vahvalla liimalla.

Putki ruuvataan kiinni, ja liima sivellään sormella koko matkalle liitoksen ympärille. Lopuksi etukappale asennetaan neljällä ruuvilla. Nyt tuuletus toimii kunnolla, ja putki on täysin tiivis.