Aluksi reikien ympäriltä hakataan irtonainen aines muurarin vasaralla. Aluksi pieneltä näyttävä reikä voikin osoittautua isoksi vaurioksi, kun murentunut betoni nakutellaan pois. Jos kaikkea irtonaista betonia ei hakata pois, vika uusiutuu pian.

Jotta korjauksesta tulee mahdollisimman siisti, muurari tekee reiän ympärille kolme uraa kulmahiomakoneella.

Urien ja reiän välinen betoni poistetaan meisselillä. Kaikki pöly ja sora pitää poistaa aukosta huolellisesti esimerkiksi teräsharjan ja harjan avulla, jotta betoni kiinnittyy kunnolla.Sekoita korjausbetoni tai tee itse seos, jossa on 1 osa vettä ja 3 osaa sementtiä niin, että syntyy ohut seos.

Kun aukko on kostutettu vedellä, siihen sivellään seosta. Seuravaksi sekoitetaan karkeaa betonia 1 osaan sementtiä ja 3 osaan soraa ja vettä. Seosta puristetaan kaikkiin reikiin. Jos reiät ovat syviä, seosta lisätään useampaan kertaan.

Kun koko reikä on täytetty karkealla betonilla, korjaus tasoitetaan puhdistuskauhalla niin, että uusi betoni tulee portaan tasalle. Jos reikä on syvä ja ulottuu askelman yli, kannattaa ehkä tasoittaa useamman kerroksen jälkeen ennen betonin kuivumista. Näin varmistetaan, että askelmasta tulee tasainen.

Lopulta reuna sivellään märällä siveltimellä, jotta korjaus ei erotu liikaa portaasta. Jos korjaus tehdään lämpimällä säällä tai auringonpaisteessa, betoni voi kuivua niin nopeasti että se repeää. Siksi korjaus kannattaa peittää muovilla.

Muovin voi poistaa parin päivän kuluttua, ja korjaus kovettuu kuukauden kuluessa.