Korjaukset
Helppo
Vaikea

Kun kellarinportaiden betoni alkaa halkeilla, siitä ei hyvä seuraa. Vaurioituminen vauhdittuu, kun vesi tunkeutuu pakkasilla halkeamista yhä syvemmälle betonin sisään. Voit kuitenkin pysäyttää portaiden rapistumisen melko yksinkertaisin keinoin paikkaamalla reiät ja rappaamalla pinnat – vaikka työstäisit pehmeää laastia ensimmäistä kertaa elämässäsi.

Tämän talon portaille on käynyt juuri näin. Niitä on korjattu ennenkin ja pahimmat askelmien halkeamat on paikattu ja seinustat maalattu kertaalleen. Vesi ja kosteus löytävät kuitenkin ajan kuluessa uusia reittejä betonin sisään, joten paikat eivät kestä kauaa. Tällä kertaa ryhdymmekin perusteellisempaan korjaukseen ja uudistamme vanhat betoniportaat huolellisesti. Reikien paikkaamisen ja pystypintojen rappaamisen lisäksi laatoitamme askelmat klinkkereillä.

Portaista tulee siistit, ja korjaus on tiivis, pakkasenkestävä ja pitkäikäinen. Valitsemalla hieman tavanomaisesta poikkeavat materiaalit voit varmistaa, että rappaus kiinnittyy tehokkaasti alustaan, ja työn jälki on ammattimaisen kestävää.