Portaan pienet vauriot on korjattava nopeasti. Jos jäät odottelemaan, vaurio vain laajenee.

Portaan pienet vauriot on korjattava nopeasti. Jos jäät odottelemaan, vaurio vain laajenee.

Pääoven portaat ovat ensimmäinen asia, jonka vieraat näkevät tullessaan kylään. Ei siis riitä, että portaat vain näyttävät kunnollisilta, vaan niiden on myös syytä olla hyvät ja turvalliset.

Mitä pienempi vaurio, sitä helpompi tehtävä. Menetelmä on kuitenkin täysin sama vaurion koosta riippumatta: kaikki irtoaines poistetaan, korjauskohta kostutetaan, pohjustetaan ja rapataan.

Onko portaissa ruostunutta terästä?

Ainoa poikkeus on tilanne, jossa vaurion on aiheuttanut portaiden ruostunut harjateräs. Tällöin ruostunut teräs on ensin puhdistettava ja ruostesuojattava maalilla. Tämän jälkeen työtä jatketaan näissä ohjeissa olevien kuuden työvaiheen mukaisesti.

Korjauksesta selviää parissa tunnissa. Tämän lisäksi tarvitset vain pieniä määriä sementistä, kuivabetonista ja vedestä tehtyä seosta.

Syitä betoniportaiden halkeamiin

? Rakennusvirheet. Betoni kiinnittyy vain puhtaaseen ja kosteaan pintaan. Betoni on painettava kunnolla kiinni, jotta siihen tai sen alle ei jää ilmakuplia, sillä muutoin se irtoaa jossakin vaiheessa.

? Pakkasvauriot. Jäätyminen voi kohdella betonia kaltoin. Jos betonissa on pienikin rako, josta kosteus (vesi) pääsee sisään, jää voi irrottaa betonista paloja.

? Isku. Kovat iskut voivat synnyttää betonin pintaan pieniä halkeamia, joista kosteus voi päästä sisään.

Lataa koko artikkeli, josta saat vaiheittaiset ohjeet betoniportaiden korjaukseen.