Pöly ja villakoirat kierivät lattioilta nurkkiin ja niitä kertyy varsinkin avorappujen taakse. Lapsiperheessä portaissa on vilkas liikenne. Tyhjää rapuntaustilaa on vaikea käyttää hyödyllisesti. Harmillista, jos säilytystilasta muutenkin on puutetta.

Kuvien tapauksessa portaikko on keskellä hyvin avointa alakertaa, jossa keittiö, ruokailutila ja oleskeluhuone rajautuvat vain osittain omiksi tiloikseen. Portaikko on lähes keskellä taloa ja hyvin näkyvä.

Pölytöntä lisätilaa

Askelmien avoimiin takasivuihin päätettiin kiinnittää levyt. Portaikon avoin yläosa peitetään lisäksi altapäin levyllä, joka tapetoidaan tai maalataan porrasaukon muiden seinien kaltaiseksi.

Työhön kuluu viikonloppu. Tuloksena on siisti portaikko ja portaan alle syntyy reilusti lisää säilytystilaa. Portaikon alle voi vaikka sisustaa kotitoimiston tai lapsille oman nurkkauksen. Portaiden alustilan käyttö rajoittuu siististi melkein näkymättömiin.

Portaikon yläosan taustan peitelevyn taakse jäävä tila täytettiin mineraalivillalla. Se vaimentaa rappusissa kulkemisen synnyttämää ääntä.