Jos olet piilottanut kaiuttimien johdot seinärakenteisiin, musiikin siirto huoneesta toiseen ei onnistu. Tai jos kaikki johdot on asennettu jalkalistojen päälle, ne keräävät melkoisen määrän pölyä, ja se ei näytä hyvältä.

Onneksi näin ei enää tarvitse olla, sillä langaton tekniikka kehittyy kaiken aikaa - jo nyt voit itse asiassa välttää kaikki johdot.

Bluetooth tai wifi

Ennen kuin valitset kaiuttimia, selvitä, miten pitkälle äänen pitäisi kulkeutua siitä kohdasta, josta se tulee ”sisään” taloosi.

Jos saat äänen suoraan puhelimeesi tai tablettiisi ja haluat kuunnella sitä samassa huoneessa, valitse bluetooth-kauittimet. Voit asentaa ne kiinteästi seinään tai valita siirrettävän kaiuttimen, jolloin voit kuljettaa upeaa ääntä mukanasi kotona tai vaikka rannalla.

Jos haluat siirtää ääntä stereoista tai kauko-ohjaimesta surround-kaiuttimiin ja subwoofer-laitteeseen, käytä wifi-tekniikkaa. Sen avulla signaalit kulkevat musiikkilaitteesta tai televisiosta kauittimiin langattomasti.

Hanki vakaa yhteys

Mitä useampaan palveluun internet-yhteyttä käytetään samaan aikaan, sitä enemmän reitittimeltä vaaditaan, ja tämä voi aiheuttaa ongelman: signaalista voi tulla epävakaa. Yhteyden katkeaminen kesken konsertin tai elokuvan on kiusallista. Ongelmaan on monta ratkaisua.

1. Hanki tehokkaampi reititin Voit ostaa paremman ja tehokkaamman reitittimen kuin mitä olet palveluntarjoajaltasi saanut.

2. Laajenna reitittimen ulottumaa Voit myös ostaa toistimen, joka sähköverkkoon yhdistettynä pidentää reitittimen ulottumaa ja tehoa. Tämä ratkaisu sopii erityisesti isoihin taloihin.

3. Vaihda reitittimen taajuus Viime kädessä voit myös vaihtaa langattoman reitittimen taajuuden. Tavallisesti käytetty taajuus on 2,4 GHz, mutta uusimmat reitittimet toimivat myös 5 GHz:llä. Näin voidaan vähentää linjalla olevaa ”melua”. Taajuus ei kutenkaan yllä kovin pitkälle, joten joudut täydentämään ratkaisua myös toistimella. Jos vaihdat taajuutta, muista, että myös järjestelmään kytkettävien hifi-laitteistojen on kyettävä toimimaan 5 GHz:n taajuudella.

Hyviä laitteita langattomaan äänentoistoon

Tässä artikkelissa tarkastellaan langattomaan musiikinkuunteluun soveltuvia laitteita: **1. Bluetooth-kaiutin

  1. Kannettavat kaiuttimet
  2. Langaton surround-ääni
  3. Wi-Fi reititin**

LATAA KOKO ARTIKKELI, niin saat vinkit, joiden avulla saat musiikin soimaan KOKO talossa!