Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Valmis lisärakennus eroaa talon rakennusmateriaalista, mutta sopii arkkitehtonisesti hyvin talon ilmeeseen ja kokonaisuuteen.

Valmis lisärakennus eroaa talon rakennusmateriaalista, mutta sopii arkkitehtonisesti hyvin talon ilmeeseen ja kokonaisuuteen.

Tilanpuute on tuttua useimmille lapsiperheille: eteinen täyttyy vauhdilla kumisaappaista, sadevaatteista, pipoista, lapasista ja kengistä. Talvisaikaan tilanne vain pahenee.

Tämän talon pieni eteinen pursui tavaraa. Kun keittiötä laajennettiin eteisen suuntaan – ja eteisestä otettiin keittiölle lisää tilaa –, tuli samalla tarve uudelle eteiselle. Ratkaisuksi keksittiin rakentaa lisää tilaa – suuri suljettu tuulikaappi – talon ulkopuolelle. Vanha, lähinnä suksien säilytyspaikaksi kelvannut tuulikaappi purettiin kokonaan.

Jos rakennat vapaasti seisovan lisätilan

Uuden eteisen rakenne on hyvin yksinkertainen, ja sitä voi hyödyntää myös muuhun kuin eteiskäyttöön, vaikkapa lasten makuusoppena. Jos aiot rakentaa täysin vapaasti seisovan lisärakennuksen, tarvitset lisäohjeistusta, sillä tässä kohteessa on jo yksi seinä valmiina, sillä talon ulkoseinä on osa uutta eteistä. Vinojäykisteiden käytön sijasta rakennetta on jäykistetty sisäseiniin asennetuilla vanerilevyillä.

Uudet klinkkeriportaat, hyvä valaistus ja edustava puuverhoilu viimeistelevät uuden eteisrakennuksen ilmeen.

Lataa koko artikkeli, josta saat täydelliset rakennusohjeet.