Kevät tuo aurinkoa, valoa, pidempiä päiviä ja energiaa – sekä tarpeen päästä ulos touhuamaan ja laittamaan talo kuntoon. Hyvä niin, sillä talvi on lähes aina aiheuttanut joitakin pieniä vaurioita katttoon, ikkunoihin ja julkisivuihin, jotka on syytä korjata ennen kuin aurinko alkaa todella porottaa ja terassilta ei enää malta irrottautua. Tehtävää löytyy paljon, ja työt voi jo aloittaa siistimällä ja puhdistamalla paikkoja, tarkistamalla kaivot ja kourut ja voitelemalla ikkunoiden väsyneet saranat.

Myös kuluneet aitalaudat voi vaihtaa, mutta rapatun sokkelin korjaamista joutuu vielä odottamaan kunnes routa on varmuudella sulanut. Maalisiveltimeenkään ei kannata tarttua ennen kuin puu on tarpeeksi kuivaa. Mutta ei hätää - ikävystyä ei silti tarvitse.

Puhdista: Käynnistä kevät raivaamalla ja pesemällä Huolla putket: Virtaa putkiin ja kaivoon Vaihda puu: Vaihda uupuneet puuosat uusiin Rappaa: Laita kivirakenteet kuntoon Korjaa kourut: Tarkista kourut ja pellitykset Voitele: Eloa lukkoihin ja saranoihin Maalaa: Maali piristää ilmettä