Vahingoittuneiden tiilien vaihtaminen

Vanhojen lamppujen ja katosten kohdalle jää usein reikiä ja haljenneita tiiliä.

Tiiliseinässä olevat reiät ja haljenneet tiilet näyttävät rumilta, mutta niistä on myös rakenteellista haittaa. Kosteus pääsee reikien ja halkeamien kautta seinän sisään, ja vahingot pahenevat nopeasti. Tästä seinästä on irrotettu vanha ulkovalo, ja nyt kahdessa tiilessä on iso reikä.

Särkynyt tiili kannattaa vaihtaa itse, jotta työn voi jakaa kahdelle päivälle. Muurari tekee työn kerralla valmiiksi, mutta korjauksesta tulee kestävämpi, jos tiilet saumataan kahtena peräkkäisenä päivänä. Täytä saumat aluksi melkein pintaan asti ja odota laastin kuivumista. Viimeistele saumat vasta seuraavana päivänä.

Käytä korjaamiseen samoja tiiliä, joista seinä on rakennettu. Ellei alkuperäisiä tiiliä ole jäljellä, yritä löytää mahdollisimman samanlaisia. Kiinnitä huomiota myös laastin valintaan ja yritä löytää sävy, joka vastaa vanhaa laastia.

Vaurion syyt

  • Vanhat ulkovalot. Tässä jutussa korjataan tiiliseinä, jossa on kaksi reikää vanhan ulkovalon jäljiltä. Reiät ovat kahdessa vierekkäisessä tiilessä.

  • Ruuvit ja ankkurit. Räystäät ja lisärakennukset kiinnitetään seinään ankkureilla tai ruuveilla, jotka tekevät tiiliin isoja reikiä. Tiilet, joissa on isoja reikiä, pitää vaihtaa uusiin.

  • Syöksytorvet. Syksytorvien kiinnikkeet asennetaan tiiliseinään ruuveilla. Myös niiden jäljiltä tiiliin jää isoja ja rumia reikiä, joita ei kannata korjata pelkällä laastilla.

Vahingoittuneiden tiilien vaihtaminen:

Vahingoittuneiden tiilien vaihtaminen:

Katso, miten vaihdat nurkkatiilen

Alla olevalla videolla näytetään, miten vaihdat tiilen talon nurkkaan.